Mizerie Made in Occident

Câtă mizerie omenească poate să regurgiteze unii mâncători de rahat occidental poate să ne-o demonstreze un anume Cristian Ghinea, un quasinecunoscut dus sau poate adus cu pluta de prin gunoaiele americane. Să nu credeţi că tipul se ia de chestii politice stringente la ora aceasta în lume ci îşi bagă râtul direct în evenimentul atât de aşteptat de sportivi timp de patru ani: Olimpiada de iarnă. Şi tipul se dezlănţuie ca o potaie în călduri, chelălăie, mârâie, cârâie se dă cu fundul de pământ ca să atragă atenţia asupra sa că prestează şi el cu entuziasm la picioarele stăpânilor săi. Nu cu Olimpiada are ce are tipul ci zice dumnealui că Rusia îl arde la lingurică. Cum să îndrăznească Rusia să organizeze o Olimpiadă? Cum de s-au dus atâţia şefi de stat şi de guverne la Soci? Cum de este atât de fastuoasă şi bine organizată? Şi parcă auzi cum pitecantropul oftează după acea Olimpiadă de vară din 1980 când SUA a dat dovadă de o măgărie fără de seamăn şi nu a participat la Olimpiada de la Moscova ci şi-au organizat propria olimpiadă cu ciracii lor de atunci. Noi ca tot românii imparţiali am fost şi colo şi colo să nu se supere nimeni. Spune el că „Rusia este o ţară al cărei buget depinde de exportul de petrol şi gaze” (spre deosebire de SUA care  este o ţară al cărei buget depinde de exportul de arme şi moarte, spunem noi). Ia te uită că politologul acesta din precambrian a descoperit secretul lui Polichinele! Ptiu să nu-i fie de deochi! De parcă Arabia Saudită şi toate ţările din golf ar trăi de pe urma exportului de nisip! Nu-i aşa domnu’ Ghinea? Cam cât mai ia Qatarul pe tona de nisip? Se plânge musiu Ghinea că Rusia a băgat în Olimpiada asta cincizeci de miliarde! Asta înseamnă că i-a avut, că de unde nu-i, nici olimpiadă nu se face (ca la noi). Mai că-mi vine să plâng de milă acestui Ghinea când văd cum se uită la bugetul cheltuit de parcă i-ar fi dat din buzunarul său găurit de român ajuns la mila străinilor.

Mai la vale în articolul său individul îşi face probleme ce s-ar întâmpla dacă vreo probă ar fi câştigată de vreun sportiv gay şi lansează o duzină de alde vai! că s-ar întâmpla ca în 1936 când Hitler n-a dat mâna cu negrul Owens. Băi Ghinea, eu te ştiam băiat deştept cum crezi că un om ca Putin s-ar purta măgăreşte ca un Băsescu de exemplu? Şi apoi să ştii că niciodată şefii de stat nu au fost obligaţi să dea mâna cu câştigătorii unor probe olimpice. Hitler a plecat atunci că atunci că avea treabă în altă parte şi dacă el a strâns mâna sportivilor germani care au câştigat probe era de înţeles, era bucuros pentru realizările conaţionalilor săi. Dar nu asta-i treaba noastră acum deşi Ghinea se stropşeşte foarte mult pe tema asta de se simte cum i se scurge saliva pe le colţul gurii.

Şi în final politologul îşi scoate de la brâu ghiocul şi profeţeşte că decăderea lui Putin va veni din imposibilitatea de a plăti pensionarii (prostie mai monumentală nu am putut să aud vreodată, dar la ameţiţi merge). Păi când avem asemenea politologi mă mir că ne mai plângem că ne merge prost…