Meridian vasluian 2

Senzaţional!

Dom’ prof. dr. Cutare descoperă VMMDDC

 

Nu se va şti niciodată cum ar fi decurs viaţa socială a Vasluiului dacă n-ar fi apărut pe firmament dom’ prof. dr. Cutare marele om de ştiinţă de reputaţie vasluiană (başca trei sferturi din Gura Bustei şi aproape douăzeci de case din Muntenii de Jos) care nu are altă ambiţie decât să rupă gura târgului cu descoperirile sale pe care (doar în parte) le publică într-o amărâtă de fiţuică extrem de colorată şi anostă. Dar asta nu impietează de fel avântul curat proletar al susnumitului prof. dr. ce are ca model o ilustră înaintaşă care tot aşa de isteaţă era şi avea titlul de prof. dr. docent, savantă de reputaţie internaţională dar care deşi chimistă a murit intoxicată cu plumb la Târgovişte în 1989.

A rămas cică el ca să continue cercetările de savant mai departe fiindcă  de când e lumea, lume se ştie că titlul de doctor într-o ştiinţă presupune că eşti savant în ramura respectivă. Nu a descoperit ceva în materie de codoi (CO2) ca renumita savantă dar s-a remarcat mai anii trecuţi în cercetarea fenomenului VMMDDC, fenomen la care a adus contribuţii importante sperând ca în felul acesta să ia Premiul Nobel la zootehnie. Cum, adică nu este asemenea premiu? Păi se poate? Staţi numai să apară tipărite rezultatele cercetărilor sale şi veţi vedea cum se va institui urgent şi premiul iar el v fi primul care-l va lua.

Sunt aproape sigur că nu ştiţi ce este fenomenul  VMMDDC fiindcă cercetările s-au făcut într-un secret deplin la ferma de vite pe care şi-a cumpărat-o la Ivăneşti tocmai în acest scop, de a împinge înainte şi bolovanul ştiinţei vasluiene pe lângă bolovanul cultural fapt pentru care se laudă pe toate mijloacele de mass-media, ziar, radio, televiziune şi în viitor se preconizează să fie auzit şi la calorifer. Din surse demne de încredere am aflat ce înseamnă VMMDDC, o să vă şoptesc şi dvs. dar vă rog foarte mult să nu mă daţi în vileag că v-am spus eu fiindcă tipul are sindromul secretomaniei. Distinsul prof. dr. Cutare a dat lovitura şi a aflat de ce Viţelul Mort Mai Dă din Coadă (VMMDDC). Asta este cheia de boltă a cercetărilor sale asidue ca savant din ultimii ani. Aşa doar ca un mezelic, mai deunăzi a mai descoperit ceva interesant şi extrem de greu de depistat. A descoperit încă o specie pe cale de apariţie (nu de dispariţie, că la el toate sunt pe dos!). Ca un adevărat savant ce este i-a dat şi nume, l-a numit NIMENI. Sunt unii cârcotaşi care vor spune că domnul prof. dr. o fi dat sigur în fandaxie şi atunci potrivit conului Leonida „şi nimica mişcă”.  Cam aş crede şi eu că aşa s-o fi întâmplat fiindcă a şi dat semnalul descoperirii sale în fiţuica aia colorată la care cică e director plângându-se că fiara aceasta denumită de el NIMENI folosind un procedeu de ninjutsu numit pamflet a sărit direct la beregata sa preţioasă de cercetător în nimeni şi nimic băgându-l în final cu botul într-o baltă (?!?) ca un adevărat băltăreţ. A repetat mai de multe ori cuvântul baltă în semnalarea aceasta încât ne întrebăm ca nişte adevăraţi creştini iubitori al aproapelui ce suntem dacă a scăpat de acolo sau ne bolboroseşte în continuare de pe fundul bălţii.

Şi ca lumea să-l creadă că a descoperit pe NIMENI, dă şi unele semnalmente ale fiarei. Cică „este şontorog şi are mustăţi” (nu a precizat câte perechi, dar cred că trei, patru perechi o fi având, fiindcă doar oamenii au numai mustaţă). Acest NIMENI se pare că l-a călcat exact pe bătătura de la piciorul cu care scrie literatură fiindcă altfel nu ar fi ţipat aşa de tare. Totuşi, ca o circumstanţă atenuantă pentru el, se vede că are ceva suflet bun fiindcă îl căinează pe NIMENI că este şontorog şi în consecinţă nu poate folosi picioarele la scris precum domnia sa care le are pe amândouă apte să continue mâzgălirea de maculatură în continuarea celor 14 cărţi cu care se laudă pe toate tonurile posibile. Probabil că NIMENI foloseşte capul în procesul de creaţie şi nu picioarele ca dom’ prof dr. Cutare ceea ce pentru dom’ cercetător constituie dovada clară că prezintă o infirmitate.

Vă spuneam că la ora aceasta „pohta ce pohteşte” este să ajungă membru al Uniunii Scriitorilor din România numai că deocamdată se plânge că ăia de la Uniune nu ştiu la ce să-l încadreze fiindcă se iau în consideraţie doar cărţile de poezie, proză, teatru şi alte specii literare pe când maculatura ziaristică în care se pot găsi destule pasaje în care s-a pus virgulă între subiect şi predicat nu-şi au locul. Şi dumnealui acum se scociorăşte la buzunar poate, poate va putea cumpăra şi acest titlu se scriitor aşa cum a făcut cu altele. Vom trăi şi vom vedea dacă se va întâmpla şi minunea aceasta. Deocamdată dom’ prof. dr. Cutare savantul nostru vasluian e dus în insula Bora-Bora să descopere priculiciul cu moţ pătrat. Cineva spunea că nu e dus fiindcă l-a văzut ieri pe stradă. Eu vă spun precis că e dus. E dus… cu capul!