Securizarea securii britanice

Pamflet 0002

Billiboy (pe româneşte Belibou) mai scrie şi la alte ziare ascunzându-se sub diferite nume dar eu ştiu că tot el este fiindcă-i recunosc stilul. Azi dimineaţă, zic eu, să văd ce mai spune şi un alt ziar românesc numit Evenimentul Zilei. Şi imediat am găsit un articol scris de amicul meu Billiboy (pe româneşte Belibou) care de data aceasta semnează aici sub numele de Silviu Sergiu. Se pare că jurnalistul nostru preferat devine mai subtil, să nu-i fie de deochi, mai subtil este obligat să devină ca să n-o ia peste bot de la patron când încearcă el cu slabele-i mijloace să jongleze cu fapte istorice. Şi iată ce citim în articol despre unele manifestări internaţionale din ultimele zile: „În Peninsula Gallipoli, Ankara a organizat ample manifestații dedicate împlinirii a 100 de ani de la Campania Dardanelelor, când trupele Antantei au încercat să securizeze Strâmtoarea Dardanele, foarte importantă în plan strategic. Tentativa a eșuat, ambele tabere suferind pierderi umane și materiale foarte importante.”

Eu l-aş întreba franc pe Billiboy (pe româneşte Belibou): „să mori tu Billiboy (pe româneşte Belibou) că asta s-a întâmplat atunci? Şi ce este aia securizarea unei părţi a unei ţări suverane de către o ţară agresoare?  Ţi se pare corectă exprimarea sau ai mâncat ciuperci necomestibile aseară?”

De fapt ceea ce s-a întâmplat atunci în 1915 scrie clar în istorie: La propunerea Primului Lord al Amiralităţii britanice, care nu era altul decât sir Winston Churchil,  Anglia a atacat Turcia chiar pe teritoriul ei încercând să cucerească peninsula Galipoli (la intrarea în strâmtoarea Dardanele) şi astfel să controleze intrarea în Marea Neagră. A făcut acest lucru la modul mişelesc pur şi simplu debarcând zeci de mii de soldaţi pe teritoriul Turciei şi încercând preluarea peninsulei. La ora ceea Anglia controla strâmtorile importante ale lumii, intrarea în Mediterană prin Gibraltar, Canalul Suez şi strâmtoarea Bab el Mandeb pentru Marea Roşie, strâmtoarea Malacca controla traficul între oceanul Indian şi oceanul Pacific, strâmtoarea Magelan prin postul său de pe insulele Falkland din Atlanticul de sud şi mai avea nevoie de Dardanele ca să închidă şi accesul în Marea Neagră. După cum se ştie Anglia a fost serios scărmănată de Turcia la Gallipoli unde le-au rămas oasele la vreo sută de mii de englezi şi australieni. Cei care au mai rămas au trebuit să fie evacuaţi şi aşa Anglia a trebuit să plece de la Galipoli cu coada între picioare.

Şi Billiboy (pe româneşte Belibou) ne vorbeşte de o securizare(?!?). Securizare împotriva cui? A Turciei?  Păi era teritoriul ei. Şi la urmă Billiboy (pe româneşte Belibou) ne spune apăsat: „Tentativa a eşuat, ambele tabere suferind pierderi umane și materiale foarte importante.” Deci după părerea lui Billiboy (pe româneşte Belibou) aici a fost o încăierare a doi beţivani pe un teritoriu neutru şi amândoi s-au ales cu ochii învineţiţi. Bravo măi ziarist de două parale!

Să vedem acum ce mai semnalează din politica românească amicul nostru Billiboy (pe româneşte Belibou) în publicaţia noastră preferată, renumită în tâmpenii şi dezinformare, publicaţie online numită www.ziare.com despre care am discutat şi ieri  şi despre care probabil vom mai discuta, rezervele de umor involuntar în publicaţia aceasta fiind inepuizabile. Şi deci ia să răsfoim niţel…

În primul rând nu scăpăm nici o clipă de ciumetele acela expirat, duhnind a coniac şi votcă, numit Traian Băsescu. Din 20 de articole cred că vreo 10 îi sunt dedicate lui, ce a mai spus despre înfrângerea la tenis al Simonei Halep, pe cine susţine (el nemaiavând nici o funcţie în stat de unde se vede că porcovănia stimabilului este imensă!) la conducerea DNA, cum l-a cunoscut el pe Coldea şi de ce e secretizat dosarul răpirii jurnaliştilor în Irak şi tot aşa mai departe de te întrebi dacă nu cumva este consultat beţivanul acesta şi când se întocmeşte buletinul meteorologic. Dar ce să-i faci, Billiboy (pe româneşte Belibou) trebuie să servească şi să lingă prompt mâna care încă îl hrăneşte.

Basescu

Urmează apoi partitura preferată publicaţiei care s-ar rezuma la câteva slogane ce ar avea aceeaşi rădăcină: „Jos guvernul Ponta”. Hoţii care au tăiat pe timpul guvernării PDL salariile şi pensiile se uită acum cu jale când văd că guvernul Ponta a reîntregit şi chiar mărit salariile, au mărit pensiile, au scăzut TVA-ul, s-a ajuns la o oarecare relaxare fiscală şi se gândesc amar că dacă ajung ei la guvernare nu vor mai avea ce să fure aşa uşor decât să taie din nou din veniturile oamenilor.

Ceea ce mi se pare curios e că azi Billiboy (pe româneşte Belibou) nu se prea ia de ruşi decât în vreo două articole ceea ce înseamnă că nu a primit ordine în direcţia respectivă.