1 mai sărbătorit prin muncă de ţigani

Pamflet 0001

Ce să mai vorbim, se scrie mult, prost şi cu totul aiurea în ziarele noastre fie ele online fie pe hârtie. Dacă deschizi un asemenea obiect (ce devine tot mai periculos pentru sănătatea ta mentală pe zi ce trece) cu gândul de a te informa, te-ai dus naibii, trebuie să-ţi pui la contribuţie toată cultura generală pentru a completa sau a îndrepta neroziile scrise de aşa zişii jurnalişti. Păi cum naiba să iei de bună ştirea că oraşul port Mariupol este port la Marea  Neagră când este la Marea Azov, că Dniester este de fapt prea bine cunoscutul nostru Nistru, că kendarenul japonez este un oraş şi nu o organizaţie a producătorilor japonezi şi alte asemenea năzbâtii de care ori te apucă râsul ori te umflă plânsul gândindu-te în ce hal de ignoranţă şi tâmpenie au ajuns  noii noştri „jurnalişti” rămaşi probabil de pe la inundaţiile de vara trecută prin Bucureşti şi primiţi ca să câştige şi ei o pâine spunând prostii.

Cred că de departe campioană la cele mai mari tâmpenii auzite sau scrise vreodată se află publicaţia online ziare.com un fel de făcătură jurnalistică unde scriu probabil cei care nu au reuşit decât să înveţe bine scrierea şi preiau tot felul de ştiri din presa internaţională mai ales din cea americană în primul rând ce este scris împotriva Rusiei. O să mă întrebaţi poate atunci de ce citesc asemenea adunătură de bazaconii şi o să vă spun p-aia dreaptă: din distracţie domnilor, din distracţie fiindcă şi aşa nu se mai produce umor de calitate şi atunci orice om doritor să se distreze apelează şi el la ce poate. Şi unde găseşti ziar mai distractiv prin modul tâmpit de a expune o ştire decât la ziare.com?

Ca să fiu cât de cât consecvent citesc în special ştirile expuse aici de ziaristul cu nume americanizat numit Billiboy (pe româneşte Belibou) fiindcă am impresia că între noi s-a format o conexiune specială, adică el se face că scrie iar eu mă prefac aşa cum pot că-l citesc fără să râd. Şi acum după ce v-am lămurit cumva cam cum stă treaba cu poziţia mea vizavi de ziarul mai sus menţionat ia să-l deschidem pentru a vedea cu ce ne mai delectează Billiboy (pe româneşte Belibou).

Iată de exemplu un articol care-mi aminteşte de vremurile socialismului când se spunea uneori că 1 mai se sărbătoreşte prin muncă. Românii noştri s-au dus de 1 mai la picnic numai ţiganii, săracii, s-au hotărât să sărbătorească sărbătoarea muncii prin muncă grea şi responsabilă. Şi nu aici la noi, ci tocmai în Italia la Roma. Iată ce citim: „Douăzeci şi unu de cetăţeni români de etnie rromă au fost arestaţi preventiv in Roma, după ce au fost surprinşi in flagrant, in cursul operaţiunilor de ordine publică efectuate de 1 mai, comiţând furturi din buzunare.”  Se pare că munca lor nu a fost pe placul italienilor care după ce i-a şi fotografiat în timp ce „lucrau” i-a mai băgat şi la zdup. Aşa-s italienii ăştia, fără respect pentru munca ţigănească. Priviţi vă rog fotografia de mai jos şi veţi vedea cu cât avânt proletar muncesc ţigăncuşele acelea pentru a câştiga şi ele un ban de Ziua muncii.

tigani la furat

Ziarul acesta online are de fapt doar câteva teme principale: Ponta, Rusia, Băsescu.

O ciudăţenie care ar trebui să aparţină trecutului ne este adusă zi de zi la rampă de preaisteţul ziarist Billiboy (pe româneşte Belibou). Este vorba ce macacul acela expirat numit Traian Băsescu, fost preşedinte (n-ar mai fi fost!!!) al României. Ciudatul acesta hârşit în rele uită că nu mai este la butoane, dar iese în capul satului şi chirăie toată ziua pe toate tonurile şi temele pe care el le crede politice gândind că în felul acesta face ca unii să se mai teamă de el şi să nu-l bage la başcă unde de fapt îi este de mult locul. N-o să reiau aici ce mai spune mărul ăsta pădureţ, lejer putrezit la mijloc, acolo unde cică i-ar fi mintea, ci doar voi mai semnala aici că Billiboy (pe româneşte Belibou) nu l-a uitat şi încă mai respectă mâna care l-a miluit şi fundul pe care l-a pupat.

După ce-l mângâie drăgăstos pe la părţile sensibile, (inclusiv pe la biluţe) pe Băsescu, Billiboy (pe româneşte Belibou) trece direct la înfierarea cu adâncă mânie proletară a guvernului Ponta şi-l face (după părerea lui!) arşice pe primul ministru Ponta. Că nu are motive? Nu-i nimic! Orice este bun, chiar dacă spune că bunica lui Ponta anul trecut de Crăciun a trecut strada pe roşu. Trebuie să scrie asta. Este sarcină de la şefu’ cel mare care-i plăteşte salariul lui Billiboy (pe româneşte Belibou). Două trei articole sunt rezervate Rusiei care cică stă după colţ gata să ne sară în spate. Aceasta este directiva dată de jigodiile americane care caută să bage spaima şi ura în poporul român faţă de vecinii noştri şi în plus să ne facă să cheltuim banii pe înarmare decât să construim şi să înzestrăm şcoli şi spitale. Industria americană de armament trebuie să duduie mereu, miliardele de dolari luate pe uneltele morţii curg în buzunarele unchiului Sam iar noi considerăm că dacă luăm câteva avioane vechi de mai ştiu de pe unde suntem pregătiţi să-i batem pe ruşi. Dar până la urmă dacă ruşii nu au nimic cu noi, noi de ce am avea ceva de împărţit  cu ei. Să-i întrebăm pe americani, nu-i aşa? ca să n-o luăm iar peste bot că nu suntem democraţi. Să ne gudurăm mai departe ca nişte jăvruţe indezirabile care se entuziasmează chiar şi când ia şuturi în fund considerând bucuroase în sinea lor că sunt luate în seamă de dulăul cel mare.

Cam atât despre presă în general dragii mei şi de azi înainte voi căuta să semnalez câte ceva ce mi-a atras în mod deosebit atenţia prin hăţişurile acestea ale mass mediei contemporane.