Unde-o fi Putin?

Pamflet 0003

Doamne, am ajuns s-o văd şi pe asta! Azi la www.ziare.ro nici urmă de Băsescu, nici urmă de Putin, nici măcar de măreaţa Rusie. Billiboy (pe româneşte Belibou) a găsit un subiect gras şi trage în el din toate poziţiile în zeci de articole. Chestia la prima vedere pare de o frivolitate dezarmantă, dar tocmai asta face deliciul presei tip Billiboy (pe româneşte Belibou), se axează  pe fapte certe precum gemete, scârţâit ritmic de paturi, un viitor babalâc ce bate vijelios spre şaizeci de ani, o blonduţă plină de nuri care nu a trecut cu mult de douăzeci de primăveri, o cohortă de poliţişti prevăzuţi ca la carte cu bastoane de cauciuc, pistoale, sisteme sofisticate de urmărire, intercepţie şi comunicare, intervenţii prompte ale DNA, arestări în miez de noapte cu mascaţi,   ce mai încolo, încoace, tot tacâmul necesar pentru a face să se înnegrească pagina ziarului pentru ochiul cititorului doritor de cancan-uri.

De fapt chestia este foarte simplă, sexagenarul primar al Iaşului, pe numele lui Gheorghe Nichita s-a îndrăgostit lulea de o tânără domnişoară care atunci când primarul a cerut-o în căsătorie i-a arătat în mod civilizat uşa dându-i papucii cum se zice pe la noi. Acesta cică ar fi lovit-o peste bot şi el tot civilizat ca un gentleman trăsnit direct în amorul său propriu, apoi a pus poliţia locală care după cum se ştie aparţine de Primărie s-o urmărească cu mijloacele specifice urmăririi poliţieneşti pe duduia cea atât de nerecunoscătoare că însuşi ditamai domnul primar al Iaşului a catadicsit nu numai să se uite la ea, dar i-a propus şi luarea în căsătorie.

Sărmanii poliţişti! A trebuit pentru a respecta ordinul celui care le semna statul de plată al  salariilor să stea  zile şi nopţi fie ploaie, fie ger la datorie, să ia pe banii primăriei camere aproape de cea a duduii şi să raporteze a doua zi dacă peste noapte a scârţâit patul şi dacă scârţâitul a fost cumva ritmic sau solitar, dacă s-au auzit gemete şi pe cât posibil să fie făcută o interpretare adecvată a gemetelor  pentru a se exclude gemetele datorate lovirii neintenţionate a tocului uşii de la baie cu degetele de la picioare, dacă nu cumva au apărut pe la uşa duduii niscaiva purtători de nădragi caz în care trebuiau luate măsurile stabilite din timp, adică poliţia locală anunţa clanul Corduneanu, un clan interlop extrem de periculos nu numai la nivelul Iaşului care ar fi luat contra nădrăgarului măsuri specifice foarte bine cunoscute de ei. În felul acesta nu numai că spaima individului ar fii fost asigurată prompt ci şi ceva oase  ar fi trebuit puse de doctori înapoi la locul lor.

Acest Făt Frumos ieşean care cică îşi întăreşte înainte de luptă paloşul cu pilule albastre motivează că a comis aceste fapte din dragoste. Da domnilor din dragoste, a pus pe căprărie o adevărată oaste hibridă formată din poliţişti şi elemente antisociale pe banii primăriei, desigur, că el nu este baron local să-i curgă banii din alte unghere. Şi acesta bineînţeles tot un furt este, dar stimaţi cititori, a furat omul din dragoste, ce este atât de greu de înţeles?

Oare n-au mai furat şi alţii din dragoste? Uitaţi-vă numai la Băsescu. Şi acum are degetele mânjite cât a furat din cauza dragostei. Şi el a avut multe motive şi subiecte de dragoste. Ştiu că o să-mi spuneţi de Elena Udrea. E şi asta, dar se pare că dragostea pentru Elena Udrea a fost doar un moft pe lângă dragostea lui de bani şi a avea putere în stat. Şi a furat săracul neostenit, bani, case, terenuri de s-a cocoşat furând, ba încă l-a mai ajutat şi frate-său, îl ştiţi dvs. tipul acela mai tolomac decât Traian dar tot cu numele de Băsescu, naşul ţiganilor Bercea.

Se zice că dragostea te face mai bun la suflet. Nu ştiu cum va fi pentru Gheorghe Nichita după idila aceasta cu blonda lui, că de Băsescu suntem sătui să constatăm că i s-a făcut inima pestriţă deşi Elena lui era tot blondă.

Sau poate pestriţă a fost dintotdeauna.