Billiboy (pe româneşte Belibou) redivivus

Pamflet 0013

Veste bună doamnelor, domnişoarelor şi domnilor! Şi-a revenit Billiboy (pe româneşte Belibou) jurnalistul nostru preferat din uluiala morbidă pe care i-o stârnise, ce-i drept în mod dezinteresat, prea puţin cuvântătorul nostru preşedinte. Gura nu mai este strâmbă iar ochii au căpătat focalizarea corectă fiindcă se roteau independent unul de altul, dreptul spre dreapta şi stângul spre stânga, deficienţă cu care a rămas urmărind dansul pe sârmă a serviciilor secrete care-i suflau care mai de care în borş preşedintelui. Am putut să stau de vorbă cu el iar primele cuvinte au fost triumfale. A sărit dintr-un salt pe masă strigând: „Am învins!”. Ce a învins nici el nu ştie deocamdată precis, dar după clipa de euforie iniţială mi s-a destăinuit că în timpul cât a stat ţeapăn cu gura strâmbă şi ochii rotindu-se precum sateliţii americani pe cerul nostru paşnic, a avut un moment de revelaţie statistic.

L-am ascultat şi n-am avut încotro, i-am dat dreptate fiindcă Billiboy (pe româneşte Belibou) are întotdeauna dreptate, altfel nu ar mai fi jurnalistul preferat al meu şi al dumneavoastră. Statistica adusă în discuţie de Billiboy (pe româneşte Belibou) ne spune cu certitudine că la o mie (una mie, fix) de nemţi unul este genial iar ceilalţi 999 sunt bâtă, sub media de inteligenţă europeană însă ei sunt executanţi perfecţi şi se mândresc a fi oamenii „lucrului bine făcut” spre deosebire de exemplu de români care sunt cu mult mai isteţi fiecare decât cei 999 de nemţi tolomaci la un loc, dar treburile la români treburile merg curat româneşte adică pe principiul: „merge şi aşa” sau „ mai dă-o-n aia a mă-si”.

Noi am ratat genialul din mia de nemţi şi ne-am ales cu unul din cei 999 de tolomaci, adepţi ai „lucrului bine făcut” care spre deosebire de roboţi, sunt obiecte tot din categoria „lucrului bine făcut”, dar mănâncă varză acră cu cârnaţi, beau bere cât încape, râgâie artistic, metabolizează totul şi în final merg civilizat la budă unde cu deplină satisfacţie şi nespusă uşurare desăvârşesc „lucrul bine făcut”.

Se zicea din bătrâni că orice neamţ se pricepe să repare ceasuri. Aşa o fi fost pe atunci acum s-au emancipat şi ei, sau mă rog, unii dintre ei precum amicul nostru Iohanis cel semicuvântător care acum din neamţ cumsecade, pe motiv de prostie este pe cale să devină o paiaţă trasă de sfori de către o cabală ascunsă prin ungherele politicii române. Păi ce preşedinte s-ar mai fi pretat aşa fără să gândească măcar o clipă să recurgă la o lovitură de stat atacând primul ministru şi guvernul? O fi fost ticălos Băsescu, dar era isteţ, foc. Ştia până unde să meargă, nu ca Plăvanul nostru naţional care cam dă cu cornu-n gard. Vă amintiţi cât s-a ciorovăit Băsescu cu Tăriceanu prin 2006, 2007, 2008. Băsescu avea tot ce-i trebuie ca să-i facă un dosar măsluit şi ar fi ieşit ca şi acum, dar ştia că va crea un precedent şi din treaba asta nu prea este cale de întoarcere.

Iohane, tu ai început-o prost, ţi-o spun nu numai eu şi Billiboy (pe româneşte Belibou), ţi-o mai spun o mulţime de oameni că istoria pe care vrei s-o scrii prin tâmpeniile politice pe care le faci se va întoarce împotriva ta şi după o vreme va trebui doar să fii atent ca fiecare salariat de la Cotroceni să semneze condica de prezenţă la timp, să nu tropăie sau să facă zgomot pe săli, să nu fie praf pe prichiciuri, să vezi dacă sunt curate şi igienizate WC-urile din dotarea palatului şi alte chestii din acestea care sunt pe măsura priceperii domniei voastre care nici până acum n-a înţeles că o ţară nu este o primărie, iar un preşedinte de ţară nu este un preşedinte de CAP, deşi dacă mă uit bine la dvs. cam aveţi alură de preşedinte al unui CAP mai nevoiaş, ce-i drept.

Veţi face acestea în timp ce politica ţării o vor face atunci băieţii isteţi care acum vă trag de sfori ca să jucaţi corect tontoroiul după cum vor ei. Oare nu mirosiţi asta, sau aveţi deficienţă în zona aceea. Din toată năclăiala asta politică în care v-aţi încurcat ca mâţu-n lână o să iasă un mare fâs! şi până la coadă o să ieşiţi un fel de neamţ bine şifonat. Credeţi că dâmboviţenilor le pasă că o să pierdeţi? Aiurea, oricum ei nu au nici un Dumnezeu!

Propun să-l luaţi pe Billiboy (pe româneşte Belibou) drept consilier că v-ar da sfaturi mai bune şi aţi mai avea cu cine să beţi o bere brüderschaft. Până mai veniţi de peste hotare să auzim numai de bine, că de rău…