Proasta satului ia cuvântul

Pamflet 0016

Aţi ascultat-o vreodată pe proasta satului cuvântând în faţa oamenilor de pe uliţă? Nu? Păi stimaţi cititori înseamnă că aţi ratat la momentul potrivit apariţia ciumăfăii în uliţa mare unde iese lumea de pe lume şi unde proasta satului, se simte ca peştele în apă cuvântând despre ceea ce ştie ea şi la ce se pricepe. La ce se pricepe? La nimic, dar pe cât poate bleşti din gură, dă drumul la cuvinte. Idei are tot atât de multe cât păr pe broască dar nu-i nici o problemă are o temă inepuizabilă, ce se întâmplă în casa ei. La prima vedere ai crede-o că e o mutălaucă necuvântătoare, dar vă înşelaţi. Vorbeşte… Numai ascultaţi-o ce a spus azi în faţa străinilor:

„Stimaţi cetăţeni de peste hotarele locuinţei mele, să ştiţi că azi nu m-am spălat pe dinţi iar de trei zile îmi put picioarele. Am o aluniţă la stinghia dreaptă şi de abia a trecut o săptămână de când am scăpat de candida pentru care mulţumesc farmaciei Catena fiindcă tare mă mai mânca pe undeva.

Vă spun ca să ştiţi şi dvs. că bărbatul meu are un penis de numai 12,73 cm în stare erectă ceea ce este desigur insuficient pentru o activitate cât de cât eficientă la locul de muncă. Sunt aproape două săptămâni de când nu s-a mai atins de mine deoarece a mâncat nu ştiu ce pe la cumătra şi de peste o săptămână suferă de cufureală.

De altfel vă rog să notaţi că este un hoţ notoriu deoarece în şcoala elementară a furat radiera colegului de bancă iar săptămâna trecută a recidivat furând numai el ştie ce fiindcă nimeni nu a aflat până acum. Pe această cale aş vrea să sesizez DNA-ul să-l cerceteze pentru acest furt şi desigur pentru consecinţele care decurg de aici, cum ar fi: abuz, conflict de interese, spălare de bani şi ce s-o mai găsi prin codul penal ca să-l usture pe nemernic fiindcă m-a supărat acum trei zile când a plecat la cârciumă fără să mă anunţe sau să-mi ceară voie. Păi e posibil aşa ceva? Să plece la cârciuma Baku fără să mă invite măcar formal şi pe mine?

Să ştiţi că în familia noastră se trăieşte foarte prost, ne certăm toată ziua ca chiorii, mâncăm doar fasole coaptă pe plită, aruncăm oala de noapte de la etaj în capul trecătorilor, furăm preşul de la uşa vecinilor şi-l aruncăm în canal, dăm cu pietre în câini, pisici şi copii, aşa că vă rog să aveţi în vedere că eu sunt sinceră în ceea ce spun şi le spun pe toate doar fiindcă vreau ca în casa mea să fie linişte şi pace chiar dacă nătărăul de bărbatu-meu îmi face zile fripte şi nu-mi dă voie să aduc în casă un fecior voinic aşa cum vreau eu, un liberal sadea care să fie numai al meu.”

Deci spuneţi că n-aţi auzit-o pe proasta satului. Nu-i nimic, nu-i timpul pierdut şi ca să vă faceţi o idee cam cum dă din gură proasta satului citiţi vă rog din presă despre vizita de ieri a prea puţincuvântătorului nostru preşedinte în Croaţia. La conferinţa de presă preşedinta Croaţiei a vorbit despre eforturile ţării sale de a se integra în Schengen, despre dezvoltarea ţării în general şi alte chestii din acestea de bun simţ pe care le spui în faţa străinilor. A urmat apoi la cuvânt plăvanul nostru naţional care netam-nesam şi-a dat rapid poalele peste cap şi întocmai ca proasta satului s-a apucat să vorbească despre anchetarea pentru corupţie a primului ministru al României şi dă-i şi dă-i pe această temă până când probabil pe ici, pe colo, prin sala unde se ţinea conferinţa de presă unii nu şi-au mai putut stăpâni greaţa şi au început să vomite.

Şi vomitau săracii croaţii, dar plăvanul nici gând să se oprească, până când nu a vărsat în capul lor tot hârdăul de rahat pe care-l cărase după el din ţară, rahat produs tot într-o veselie de consilierii săi şi băgat în capul prea puţin gânditor al plăvanului care-i dă drumul la comandă ca un mecanism telecomandat. Ia te uită ce frumos scrie presa noastră „democrată”: „Preşedintele Klaus Iohannis, care zilele acestea se află intr-o vizită oficială în Croaţia, susţine că din moment ce s-a ajuns ca însuşi premierul României sa fie anchetat, înseamnă ca lupta anticorupţie in ţara noastră se află intr-o fază fierbinte…”

Halal, bine am mai ajuns! După un preşedinte care se purta ca un golănaş de cartier şi nu prea îl luau în seamă occidentalii, am ajuns să fim conduşi de proasta satului şi probabil să fim compătimiţi de aceiaşi occidentali de norocul nostru în alegerea conducătorilor.

Şi cică este vorba ca proasta asta a satului care de abia şi-a  dat poalele peste cap să colinde în felul acesta întreaga Europă. S-o vadă şi să ne vadă toată lumea cât de blegi suntem!