I. V. Stalin consilier de taină în România

Pamflet 0017

După ce a fost ales preşedinte nici el nu ştie cum şi adus pe aripile americane ale „feisbucului”, neamţul nostru deabiacuvântător a avut de îndeplinit pentru cei ce l-au ales o primă misiune. Aceasta a fost dată de noii săi stăpâni, de data asta alţii decât cei care îi avea pe când era primar de Sibiu. Cu iuţeală de mână şi nebăgare de seamă i-au fost băgate sub preş mişmaş-urile făcute cu case din care s-a ales cu vreo şapte, cu vânzări de copii mascate ca adopţii internaţionale, chestiile cu maşinile de la BMW şi multe altele comise la primărie cu condiţia ca să scape de Victor Ponta, îndrăcitul de premier devenit un spin al dracului de ascuţit în coasta FMI, Bancii mondiale, Bancii europene şi altor structuri jecmănitoare precum acestea care mirosiseră ei  cum că Ponta ar vrea să facă măcar cât de cât ceva şi pentru populaţia amărâtă a României. Dar orice leu dat populaţiei scade din profitul jecmănitorilor şi asta nu este permis românilor. Deci ordinul era clar, Ponta să dispară ca premier iar în locul guvernului său să vină un guvern PNL bine împănat cu mai vechii noştri cunoscuţi pedeliştii, îi cunoaşteţi dvs. foarte bine de când au tăiat salariile şi pensiile oamenilor, au furat din banii publici cu milioanele şi au adus România pe marginea prăpastiei sociale şi economice.

A durat o vreme până Iohanis a învăţat să cuvânteze deşi rar, anemic şi cu idei aiurea, totuşi era un pas înainte, probabil primul pas din cartea sa „Pas cu pas”. Cum a văzut că limba îl ascultă şi poate articula cuvinte a început imediat să se lamenteze ca un copil la bâlci când roagă părinţii să-i cumpere puiul târgului. Şi se adresa cu glas plângăreţ sărăcuţul de el oricui voia să-l asculte: „Vreau Parlamentul meu!”, „Vreau un guvern al meu!”, „Vreau să pun şi eu un prim ministru!”. Degeaba i se spunea că el este preşedintele tuturor românilor şi deci nu putea avea un guvern a lui, neamţul tot neamţ, adică un cap pătrat din cea mai tare esenţă de lemn rămâne. Îi trăgea înainte că vrea Parlamentul, guvernul şi premierul lui, adică a lui personal (!?!), ba de acum începuse să se stropşească la cei din jur şi să bată din picioare strigând cât este ziulica de lungă: „Vreau, vreau, vreau!!!”.

Cei din jur deveniseră îngrijoraţi fiindcă se comporta mai urât decât un copil căreia îi lipseşte biberonul aşa că s-au gândit să-i ia sărmănelului nişte doici care la nivelul acesta se numesc pompos consilieri. Cei interesaţi au angajat o mulţime de doici-consilieri, ba unii au venit ca voluntari precum unul Ungureanu fost prim ministru rămas acum fără obiectul muncii deoarece se prea îndopase în timpul mandatului cu friptane de vacă Kobe la preţul modic de trei milioane de lei kilogramul. Şi doicile îi spuneau poveşti din care se desprindeau sfaturi cum să scape de zmeul cel mare şi rău întruchipat în persoana lui Victor Ponta. Dar trecuseră multe, foarte multe luni şi cu toate mizeriile ce i le făceau zilnic nici un fir de păr nu se clintea de pe capul lui Ponta darmite scaunul de premier de sub fund.

Încetul cu încetul noul preşedinte cădea în depresie. O depresie din aceea cruntă din care îţi iei câmpii. Degeaba şi-a luat concediu şi l-a petrecut în insulele de vis Madeira, degeaba pleacă peste hotare de câte două ori pe săptămână numai să mai uite de Ponta, degeaba nevastă-sa îl urmează absolut peste tot şi îi cântă în fiecare seară un cântecel de leagăn direct în nemţeşte, degeaba, totul e degeaba atât timp cât această greutate numită Ponta persistă, greutate ce-i fusese pusă după gât de cei care-i realizaseră alegerea şi-i dăduseră ordin expres ca să ia măsuri. Doicile numite consilieri se dovediră neputincioase la sfaturi care să fie eficiente.

Şi totuşi s-a găsit cineva, un pedelist cu o moacă urâtă de buldog în călduri ce la o oră de taină i-a sugerat să-l angajeze drept consilier pe Stalin. Da, pe marele sforar Stalin cel care a ştiut ca nimeni altul cum să scape de toţi oponenţii săi. A dat un anunţ în presă dar Stalin nu s-a prezentat personal la interviu ci a venit doar o fiică a sa de nu se ştie prin ce ţări vestice care l-a informat pe preşedinte că Iosif Visarionovici Stalin este mort din martie 1953, dar la nevoie poate să angajeze fantoma lui ce momentan este disponibilă, dornică de acţiune şi în lipsă acută de contract de muncă. Zis şi făcut! Potrivit înţelegerii fantoma s-a prezentat la lucru fix la ora 12 noaptea prelingându-se prin crăpătura pe sub uşă. După ce a clipit fantomatic spre preşedintele rămas ca o statuie, i-a făcut şugubăţ cu ochiul zicându-i: „Bine te-am găsit tavarişci Iohanis, kakaia prablema?”. După ce cam bâlbâit Iohanis i-a explicat că vrea să scape de Ponta, pe Stalin l-a umflat râsul: „Numai atât? Şi te zbaţi de atâtea luni? Eu îl rezolvam într-o lună. Tavarişci Iohanis ai o instituţie represivă? Ai după câte se spune DNA-ul. Este foarte bună şi asta. Ai procurori care n-au mamă, n-au tată şi nici sentimentul de dreptate? Sigur că ai fiindcă din ăştia se prăsesc cel mai uşor. Deci este la mintea cocoşului tavarişci Iohanis, îi faci un dosar, nici nu contează pe ce motiv, oricare este bun, apoi îl pui pe drumuri la DNA să dea scris în fiecare săptămână în faţa procurorilor, în acelaşi timp cerându-i neapărat public demisia şi ameninţându-l cu trimiterea în judecată. Cu o bună orchestrare a presei de scandal rezultatul este garantat, după un timp din cauza stresului şi lehamitei insul cade singur ca pruna coaptă de pe ram. Ehei, pe timpul meu nu numai că-i dădeam urgent jos în felul acesta dar îi şi împuşcam”. Iohanis ca un elev silitor lua de zor notiţe după spusele fantomei lui Stalin şi privirea i se lumina din ce în ce mai mult. Stalin i-a spus apoi ferm: „Asta-i tot!”. Iohanis de emoţie amestecă nemţeasca cu ruseasca şi cu româneasca pentru a-i mulţumi: „Danke, tavarişci Stalin, cât vă datorez pentru serviciul ce mi l-aţi făcut?” Auzind că datorează doar o basculantă de smoală acestui consilier improvizat fiindcă zona din iad în care locuia cam ducea lipsă de smoală proaspătă, i-a dat acestuia două basculante cu smoală de cea mai bună calitate apoi a sunat goarna la structurile de represiune.

iohannnnis

Restul l-aţi aflat din presă. Ponta face drumuri la DNA iar Iohanis mulţumeşte în fiecare noapte la 12 fix „Spasiba, oceni spasiba tavarişci Iosif Visarionovici” fantomei care este pe cale să-i aducă liniştea. Ptiu! Minune drăcească: neamţu’ vorbeşte ruseşte fără să fi învăţat.