Şleahta celor cu pantofii găuriţi

Pamflet 0018

Vă mai amintiţi de reprezentantul FMI de acum câţiva ani, unul bucălat, cu o moacă de tăntălău încăpăţânat care căra după el o geantă ponosită dar plină de acte împovărătoare pentru nenorocita noastră ţară? Dacă vă mai spun un amănunt cu siguranţă îl veţi recunoaşte. Este individul acela care a venit la noi în ţară cu pantofii găuriţi în talpă ca unul dintre ultimii amărăşteni de pe planetă. Desigur pornind de la pantofii aceia găuriţi se poate trage pe bună dreptate concluzia că şi ciorapii erau ferfeniţă, izmenele îi erau neschimbate şi nespălate de cel puţin două luni, iar la cămaşă avea numai gulere şi manşete de schimb. Sărmanul om se vede că era angajat de curând la acord global şi venise întins în ţara noastră ca să-şi facă norma pentru a-şi putea cumpăra şi el ca tot omul o pereche de pantofi cu şosetele aferente.

Ehei, având în vedere că pe atunci era premier căţeluşul de odaie a lui Băsescu, îl ştiţi dvs. individul acela de doi la metru numit Boc, ne-a tras-o cum a vrut-o cel cu pantofii găuriţi, ne-a tras-o aşa cum zic românii la fundul gol de ne-au mers fulgii fiindcă nu numai că nu a primit nici o împotrivire din partea conducătorilor ţării ci chiar au fost ajutaţi în demersul lor distructiv.

La următoarele deplasări amărăşteanul acela avea pantofi scumpi şi pun pariu că-şi schimbase şi izmenele fiindcă avusese balta peşte şi jupuise gras de pe poporul român. Şi văzând că le  merge foarte bine cei de la FMI se înnădiseră ca ţiganu’ la aia a mă-si şi una-două iar apăreau cu genţile lor mari în ţara noastră.

Dar timpul trecuse, Bocu se retrăsese în vizuina lui la Cluj, Băsescu deşi tot cu gura mare şi cu ţuica-n nas era acum pensionar iar premier fusese numit unul Victor Ponta care nu uitase cum îşi făcuseră rost de pantofi noi, unii chiar şi din piele de crocodil, nesătuii de la FMI şi s-a gândit să le mai taie din nasurile lor purtate prea pe sus după ce treceau hotarul ţării noastre.

Veniseră cu nişte pretenţii de-ţi stătea mintea-n loc de tupeul cu care erau expuse, pretenţii care dacă erau puse în practică ar fi afectat foarte mulţi români din cei care şi aşa cam trag barca pe uscat. Voiau scumpirea gazului cu până la 15%, închiderea completă a complexelor energetice Oltenia şi Hunedoara prin trimiterea în şomaj a zeci de mii de oameni, sistarea oricăror mijloace de relaxare fiscală şi multe altele din acestea care ar fi dus în continuare la adâncirea în nenorocire a poporului român.

Dar Ponta a spus Halt! şi le-a arătat uşa. Au plecat ca din puşcă jigodiile internaţionale nu înainte de a primi asigurări de la plăvanul ajuns în fruntea statului român că în luna martie s-a zis cu Ponta. Din nou cei de la FMI trăgeau nădejde că în aprilie va pune căpăstru României dar Ponta era tot acolo, pe 25 mai au revenit dar Ponta era tot la datorie şi a spus nu, din nou. Au ajuns să viseze şi în somn pe Ponta aşa că i-au pus în vedere plăvanului Iohannis: „Ori îl faci să dispară din fruntea statului, ori ai tu probleme!”.

Strâns cu uşa s-a inspirat aşa cum am mai spus-o din opera şi activitatea „tătucului popoarelor” generalissimul Iosif Visarionovici Stalin, întocmai ca şi el a asmuţit pe premier dulăul cel mai fioros pe care-l are statul la dispoziţie: DNA-ul. La ora 10 a fost chemat Ponta la DNA, la ora 11 fix plăvanul îi cerea în mod public demisia din funcţia de premier ceea ce însemna demisia guvernului. Asta era la ora ceea „pohta ce pohteau” structurile economice europene şi mondiale ca FMI, Banca mondială, Banca europeană şi de asemenea cei din PNL împănaţi cu marii hoţi din fostul PDL cărora le sfârâia gâtlejul după ciolanul guvernamental, fiindcă vezi nene, vin acuşi alegerile şi trebuie mălai mult pentru campania electorală.

_ioha

Nu se ştie încă dar s-ar putea ca ideea dată de Iosif Visarionovici Stalin să dea roade până la urmă, fiindcă istoria a consemnat că la Stalin a ţinut întotdeauna. Pe 19 iunie iar au venit samsarii de la FMI & Comp dar Ponta este lipsă la apel. Îşi drege un picior prin Turcia. Poate să-i întâmpine doar Oprea, să le ţină de urât, să-i servească cu o cafeluţă, un biscuite, o gargară şi cu o urare de călătorie sprâncenată la urmă.

Între timp, plăvanul supranumit şi Turistul nostru naţional, îşi roade unghiile de supărare şi unii spun că era chiar să dea cu portretul lui Stalin de pământ fiindcă la el ideea n-a dat roade aşa ca la Stalin. Ehei, la acela de atunci preopinentul era şi împuşcat. Aleluia!