Şi totuşi vorbeşte…

Pamflet 0019

Credeam cândva, nu cu multă vreme în urmă că mai rău decât în era Băsescu nu se poate. Dar a venit plăvanul acesta de la Sibiu şi după ce a tăcut cât un bazin de peşti la un loc a silabisit anevoie dar ferm: „O-să-vă-a-răt-că-se-poa-te”. Şi se pare că se va ţine de cuvânt fiindcă are mintea odihnită. Toată lumea de bun simţ care văzuse cum o haită de hoţi şi golani politici îşi bătuseră pur şi simplu joc de oamenii din ţara asta tăindu-le salariile şi pensiile, cum au reuşit să distrugă şi ultima brumă de demnitate ce o avea acest nenorocit popor prin pârârea la marile porţi ale occidentului de cozi de topor ca alde marea consumatoare de spirtoase, frumoasa de-ţi pică falca numită Monica Macovei, paparuda care a învinuit în faţa străinilor poporul ei de toate relele posibile, vămuirea prin mijloace aproape tâlhăreşti a tot ce se făcea în ţara asta şi cărarea şpăgii de milioane de euro cu genţile şi pungile de plastic în cabinetele ministeriale, după toate acestea şi altele tot atât de grave te aşteptai ca să vină şi în ţara aceasta prea mult ocolită dar prea dorită de popor mult râvnita dreptate şi măcar în anul acesta tribunalele să se umple de cei care făcuseră aceste blestemăţii.

Dar degeaba. Scenariul fusese scris mai demult de pe timpul Băsescului care acum se pensionase. Scenariul presupunea un spectacol care să ia ochii proştilor prin defilarea cu cătuşe ale unor personaje ce aduseseră ura în sufletul oamenilor apoi după ce ele îşi vor fi făcut numărul să fie făcute scăpate şi pierdute prin găurile justiţiei. Aşa am putut s-o vedem pe Elena Udrea cu şi fără cătuşe făcând parada modei pe la arestul Poliţiei Capitalei, pe Videanu care a scăpat urgent de cătuşe apoi le-a bătut obrazul celor care-l distribuiseră în spectacolul acesta că din cauza lor pierduse nu mai ştiu eu ce Târg al marmurei din Italia. Probabil i-a fost compensată pierderea odată cu scuzele de rigoare şi cu asta a fost cam totul. Asta nu fusese decât fumul dinaintea atacului, gargara dinaintea unei zile de beţie, palma dinaintea bătăii cu halbele de bere, încălzirea uşoară înaintea unui efort viitor.

Toţi cei care se aşteptau să-i vadă defilând în coloană spre DNA pe toţi cei care devalizaseră ţara, Videnii, Bercenii, Oltenii, cu familia Băsescu în frunte au rămas cu ochii în soare fiindcă de abia acum urma să intre în scenă adevărata distribuţie a piesei scrise de oamenii lui Băsescu. Oamenii puşi de Băsescu în poziţii cheie şi-au dat arama pe faţă şi au început să lovească în cei care stătuseră cuminţi în opoziţie. Vă amintiţi probabil de povestioara aia cu tâlc în care lupul se întâlnise pe malul râului cu mielul şi îl învinuia că-i tulbură apa. La constatarea firească a mielului că el este mai sus pe firul apei şi n-are cum s-o tulbure atunci lupul i-a spus că poate vreo rudă de-a lui mai îndepărtată a făcut asta şi tot la mâncat pe miel. Aşa şi acum. Deodată ca din senin au apărut dosare vechi de prin 2004, 2006, 2007 care conţin fapte ce se cunoşteau de pe atunci dar cică se cercetează acum.

 _iohan

Plăvanul zâmbeşte tâmp aşa cum ştie el că dă bine la fotograf, cu toată gura ceea parcă prea largă şi cu siguranţă cu câţiva dinţi în plus decât numărul normal şi i se pare în visele lui că este deja conducătorul unei cruciade a dreptăţii în România netrecându-i prin capul acela pătrat din cea mai tare esenţă de lemn nemţesc, ce-i drept fasonat cam din topor, că de fapt el face ca prostul jocul vulpoiului de Băsescu care acum stă la cotitură şi aruncă pe rând câte un dosar spre neamţul cel tălâmb, iar acesta după ce face o reverenţă prinzându-l îl dă aşa cald mai departe la organele de represiune.

Neamţul cu un mecanism mai încet la minte deocamdată nu-şi dă seama că a deschis cutia Pandorei şi că nici lui nu-i va fi prea bine când îi va veni rândul. Acum este nou şi românul spune că sita nouă-n cui se ţine dar după ce o iei la dârvală, gata, sănătate şi bomboane la copii… Oare-şi închipuie că spunând aiurea doar „Ghinion” la o întrebare pertinentă a prezentatorului TV, gata i-au fost trecute cu vederea mânărelile prin care a obţinut şase case? Ehei, dacă-l ia la bani mărunţi ca să demonstreze cât a plătit impozitul pentru sumele câştigate din meditaţii parcă-l văd c-o bagă pe mânecă. Sau crede că impozitele sunt doar pentru proşti. Impozitele spun exact cât ai câştigat cinstit. Este de ajuns să se verifice spun şi atunci cuvântul acela „ghinion” va fi pe capul lui scris cu litere mari de tipar.

Şi uite aşa în curând o să ne dăm seama că era mai multă linişte pe timpul lui Băsescu. Acum preşedintele Senatului Tăriceanu face comisii de evaluare a democraţiei pentru a demonstra relele intenţii ale şefelor de la DNA şi ICCJ, şefele de la DNA şi ICCJ au pregătit deja un joc de domino judiciar prin care dărâmând pe Chiliman de la sectorul 1 să lovească în Tăriceanu, Procurorul general anchetează pe cei de la Curtea Constituţională şi dracu mai ştie cine mai anchetează şi pe cine fiindcă forţele de abia se încordează. Cât timp nucleul penal de la fostul PDL nici nu este deranjat, există pentru ei speranţa ca să mai încalece odată românii. Alde Blaga, Videanu, Berceanu, Olteanu şi toate hahalerele acestea  rămase fără ciolanul puterii dar într-o structură intactă ţin acum pumnii pentru organele de represiune pentru a putea distruge PSD-ul în primul rând.

Iar poporul român, blândul şi îndobitocitul popor român doar chibiţează luptele acestea şi urlă de abia când văd că iar au încurcat borcanele şi au adus la putere pe călăii lor.

Un gând despre „Şi totuşi vorbeşte…

  1. Pertinentă și la obiect analiză. Nici nu se putea mai clară! Să înțeleagă tot omul zăpăcit de comediile dramatice ce se joacă pe ecranele televizoarelor împărțite în două tabere! Aș intitula aceste pamflete „Oglinda adevărurilor”. De reținut că textul este susținut de fapte reale arhicunoscute, imbatabile și apolitice ceea ce le sporește credibilitatea. Ion Mititelu scrie cu acribie, nesubvenționat de nici un partid, neaflându-se în nici o tabără combatantă. Scrie pentru omul de rând obidit și manipulat, aș putea spune din spirit pur patriotic și uman. Am mai spus-o și o repet: lasă istoriei o listă neagră de actori macabri ce au guvernat propriile lor interese în numele norodului lăsat de izbeliște să-și lingă rănile. „Propriile interese ” nu e o vorbă în vânt. În spatele acestor două cuvinte stau declarațiile de avere ale aleșilor aflate și pe internet.
    „Urăsc trădarea… dar să o știm și noi!” – spuneau niște personaje caragialiste. Ei da! Ioan Mititelu asta face în pamfletele sale: SĂ O ȘTIM ȘI NOI!
    C.H.

Comentariile sunt închise.