Cinci pentru România (pamflet 020)

pamflet 020

Mă lansasem eu într-o scriere spumoasă împotriva plăvanului naţional când Biliboy (pe româneşte Belibou) m-a tras energic de mânecă şi mi-a bătut obrazul că prea mă iau de bietul om toată ziua, bună ziua, că şi aşa e cum e şi nu este vinovat el că alţii au ţinut neapărat să-l cocoaţe pe scaunul de la Cotroceni ca preşedinte al României. Am roşit puţin, numai atât cât îi stă bine unui om cu bun simţ să arate că-şi însuşeşte democratic critica apoi am săltat omeneşte din umeri în semn că nu am despre ce scrie. Mi-era capul gol de idei precum distanţa Comarnic-Braşov de autostrăzi dar tot isteţul Biliboy (pe româneşte Belibou), simpaticul meu prieten jurnalist până în vârful unghiilor mi-a vândut pontul.

M-a luat aşa ca pe proşti, mai pe departe: „ia spune matale cine l-a făcut  pe Iohannis preşedinte?” Ştiam şi în somn răspunsul aşa că am răspuns ca din puşcă „ameţiţii, antiromânii şi ţiganii din ceea ce se numeşte în mod generic diasporă, adică o liotă de înstrăinaţi de durerile de aici care vor să ne dirijeze nouă viaţa de pe la dracu-n praznic”. „Corect” a zis Biliboy (pe româneşte Belibou) „dar ia spune ce face acum diaspora? S-a culcat pe laurii victoriei sau urmăreşte măreţele realizări ale lui Iohannis care a promis să-i netezească drumul de a se întoarce definitiv în ţară unde de pe toate dealurile carpatice va curge lapte şi miere, în râuri distincte, separate nemţeşte, desigur?” . M-a cam încurcat, ce-i drept, dar ziarul ce mi l-a proptit în faţă m-a lămurit imediat că diaspora trăieşte, diaspora este cu noi, diaspora manifestează prin cele ţări străine împotriva lui Ponta, diaspora se mobilizează pentru triumful democraţiei şi a statului de drept „in Carpaten Garden”.

„Ho mă! Ia-o mai uşor cu laudele” m-a dezumflat Biliboy (pe româneşte Belibou) „ia uite câte persoane a reuşit diaspora să mobilizeze la Bruxelles, adică în buricul Europei, unde este capitala mastodontului”. M-am pus pe numărat dar nu a fost nevoie să folosesc şi calculatorul fiindcă poza arăta 5 (persoane), cinci matracuci de diferite vârste care se dădeau pline de importanţă fiecare având câte o placardă cu text împotriva primului ministru. Şi drept în centru una îmbrăcată cu ie care a comis manifestul ei în versuri, versuri şchioape de manelistă dar s-o vezi ce ţâfnoasă se ţinea urâta satului de parcă România pe umerii ei s-ar sprijini. Şi titlul mare din fostul ziar băsist, acum tot băsist, spunea plin de emfază: „Românii din Belgia au ieşit în stradă”.

 _romani belgia

Deci grupul acela de cinci pierdute-n spaţiu, în viziunea unui jurnalist plecat cu pluta, reprezenta Europa, fiind de fapt toţi românii din Belgia(!!!). Trebuie să fii bine pălit cu leuca la mansarda gânditoare dacă spui că un grup de cinci piţipoance adunate la o cafea apoi prinse de bâzdâc ies în stradă ca păduchele în frunte reprezentă cică pe cei vreo cinci milioane de străini care sunt plecaţi peste graniţă! Halal diasporă! De aici se vede clar cam care au fost resorturile ce au pus în mişcare la vot grupuri compacte din ţiganii Europei împănate cu trompete băsiste cu ordinul să dea tonul şi tonusul mulţimii aceleia de oameni care au uitat a doua zi ce au făcut odată văzuţi în autobuzul ce-i ducea înapoi tot gratis spre casă, râgâind de burgerii cumpăraţi cu banii nenorociţilor din ţară furaţi cu toptanul şi poate cu părerea că sunt cetăţeni grozavi fiindcă au reuşit să-i combată pe cei care trag zilnic la carul cu roţi pătrate ale statului român.

Totuşi se pare că Biliboy (pe româneşte Belibou) a descifrat misterul celor cinci manifestanţi de la Bruxelles şi parcă îmi pare rău că nu mi-a trecut mie prin cap dezlegarea acestei şarade lansate de diasporă. Deci putem spune cu certitudine de aproape sută al sută că grupul de matracuci reprezenta fix jumătate din partidul M10 (Membri 10) al vajnicei consumatoare de spirtoase şi neostenită mâncătoare de rahat pe la înaltele curţi ale Europei numită în acte Monica Macovei. Cealaltă jumătate de cinci membri ai partidului său se odihnea fiindcă se înţeleseseră să demonstreze cu rândul câte o oră de căciulă, pardon, de basma.

Jalnic, foarte jalnic se prezintă în felul acesta ceea ce s-a turuit prin toate mijloacele media drept diaspora românească. Măcar dacă nu ar face-o şi presa de râs dând câte o demonstraţie din asta la care participă cam câţi jucători sunt la un şeptic. Iohanee ieşi bă afară şi salută-ţi votanţii şi drept recompensă cântă-le şi tu un yodler ca să se audă o-la-ri-o-ul tocmai la Bruxelles fiindcă matracucile acelea trebuie să fie încurajate cumva ca să mai iasă şi altădată, dacă nu chiar toate, măcar două-trei de sămânţă.

Aşteptăm cu toată încrederea manifestaţia de săptămâna viitoare de la Paris unde şi-au anunţat prezenţa în favoarea lui Iohannis şi a unui guvern PNL 2(doi) manifestanţi cu condiţia să nu plouă, să nu se mute Pont Neuf, să nu se învârtă aripile morii de la Moulin Rouge, să nu-l doară stomacul pe preşedintele Franţei şi mai ales condiţia de bază este ca Putin să renunţe la Crimeea şi s-o înapoieze Ucrainei legată cu fundă roşie. Altfel nu ies la manifestaţie. Au şi ei pretenţiile lor legitime şi mai ales democratice.  

Un gând despre „Cinci pentru România (pamflet 020)

  1. Autorul acestor pamflete a devenit un fel de Avocat al poporului, nesubvenționat din comisioanele de 10% din contractele cu statul! Zilnic, scrierile sale sunt o piatră aruncată în fereastra fumurie a opoziției, în spatele căreia se coc scenarii umflate cu țeava.
    Lupta pentru putere (care include foloase fără just temei) se desfășoară pe toate fronturile. Tactica este sofisticată și include arme psihologice de ultimă generație (manifestări spontane ale unor români din țară și străinătate, indiferent de etnie și convingere politică (pentru că banul nu are miros) și până la obsedante strigări în Parlament: „Ridicați-vă din fotolii ca să ne așezăm noi!” Cu un înalt simț al datoriei față de conștiința sa, Ioan Mititelu demontează mascaradă după mascaradă, pe înțelesul tuturor, cu arma umorului. De unde s-ar putea ca opoziția să moară de râs (cu adevărat!)

Comentariile sunt închise.