Vorbe cuviincioase

pamflet 025

Ehei domnilor, suntem încă mici copii pentru politica mare mai ales cea Made in USA. Noi credem încă în sistemul diplomatic învechit în care oponenţii politici se poartă ca în filmul Serbările galante şi doar arareori mai iese câte unul din front cu izbucniri spontane vizibil mârlăneşti dar îl tratăm cu indulgenţă fiindcă se observă imediat că individul a crescut şi a început să rodească „in Basescu’s Garden”.

Politica americană actuală cuprinde expresii foarte cuviincioase pe care personaje ca Victoria Nuland se pare că le stăpâneşte la perfecţie. Vă amintiţi probabil cât de serafic şi profund cuviincios a spus într-o conferinţă de presă când a fost întrebată despre relaţiile cu Uniunea Europeană „Fuck you, UE”. Gingaş nu? Şi mai ales profund diplomatic aşa cum simt marii jandarmi ai lumii vizavi de celelalte popoare.

Se pare că nu este departe vremea când în limbajul folosit în relaţiile diplomatice americane vor intra expresii mult mai cuviincioase ca de exemplu „kisses me in the ass” ce va fi folosit când preopinentul cere mai mult decât catadicseşte să-i ofere Unchiul Sam. Această expresie profund cuviincioasă şi admirabil de grăitoare se poate traduce şi în româneşte pentru a fi şi noi în cunoştinţă de cauză cu marile realizări americane în materie de diplomaţie iar traducerea ar suna simplu ca un sărut american: „pupă-mă în cur”.

Nu-i aşa că va trebui să urmăm lecţia americană ca în toate cele care le facem de o bucată de vreme? Dacă am preluat Haloweenul şi alte porcării americane de ce nu am prelua şi expresiile lor pline de miez cultural precum acest filosofic: „kisses me in the ass”?

De când am făcut ochi pe lumea aceasta am tot auzit zi de zi încontrările dintre americani şi ruşi de parcă nu ar fi avut loc amândouă naţiunile pe lumea asta. Ştiu că se va găsi careva dintre dvs. care să râdă când va auzi că vorbesc de naţiunea americană fiindcă de fapt o asemenea naţiune nu există ci doar un ghiveci de popoare care au năvălit peste pieile roşii de acolo pentru a-şi face o viaţă mai bună, dar italienii şi acolo tot italieni au rămas, grecii, greci, chinezii, chinezi iar ca acest talmeş-balmeş de popoare să poarte un nume li s-a spus SUA şi noi cu puţină bunăvoinţă închidem ochii a complicitate şi numim struţocămilele acestea americane, naţiune.

Observ azi că şi în materia aceasta diplomatică confruntarea Rusia – SUA s-au înregistrat progrese notabile trecându-se de la vorbe drăgăstoase ca „Fuck you” sau : „kisses me in the ass” la fapte materiale. În privinţa aceasta să vedem ce spune presa:

„Un grup de antreprenori din Siberia a început să vândă hârtie igienică pe care sunt scrise sancţiunile impuse de Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii. Grupul, intitulat „Răspunsul nostru”, spune că aceste simboluri sunt un mesaj pentru guvernele occidentale, pentru a înţelege că ruşii nu respectă sancţiunile împotriva ţării lor şi că aceştia susţin politica externă a Moscovei. Ei au trimis astfel de hârtie igienică la ambasadele americane, germane şi britanice din Rusia. Produsul va fi ambalat într-un plastic pe care vor fi imprimate chipurile liderilor occidentali.”

_hartie

Acest anunţ este preluat de pe Digi24 şi ne arată cu câtă sensibilitate tratează ruşii pe americani în demersul acestora de a umili Rusia. Au găsit cea mai potrivită utilizare sancţiunilor ţărilor occidentale şi sunt sigur că ruşii folosesc tot într-o veselie această hârtie care arată exact cam cum privesc ei sancţiunile acestea ce par că i-au ajutat pe occidentali cât frecţia la piciorul de lemn.

Am spus toate acestea doar ca un fapt divers care arată cam în ce ape ne scăldăm zi de zi şi fiindcă sunt şi cetăţean UE o să-i răspund şi eu Victoriei Nuland, aia cu „Fuck you, UE” tot atât de cuviincios „Fuck you, Victoria Nuland”.