Joiannis I-ul von Tilişca iese la rampă

Pamflet 036

Ştiu că aveţi multă treabă, necazuri care trebuie rezolvate, copii care plâng, mame şi bunici cicălitoare, rate care trebuie plătite la bancă, dar vă rog să vă opriţi o clipă din activitatea acesta ce pare stresantă şi să priviţi cu atenţie pe noul nostru prezident Johannis I-ul von Tilişca (sperăm ultimul exemplar de acest tip) adus ca prezident de prin cele ţări străine pe aripile jigodioase ale feisbukului (cum îi zic românii la americănescul Facebook). Priviţi-l şi sunt sigur că vă va captiva modul cum navighează prin politica românească cu abilitatea egalată doar de fostul primar de la Pocreaca dat afară pentru incompetenţă, uitaţi-vă cum se mişcă prin politică dezinvolt precum un hipopotam dansând balansându-şi fustiţa în Lacul lebedelor, se mişcă domnia sa cu graţia unui urs care simte deodată sub lăboaie parchetul lustruit al sălii de bal, cu gingăşia unui elefant care pătrunde sfios în magazinul de porţelanuri şi doreşte musai să rearanjeze în altă ordine exponatele de pe rafturi, aşa că nu-i de mirare că ori de câte ori iese individul cu pricina la rampă o face invariabil iar de oaie, dând cu mămăliga-n geam şi cu bâta în cea mai mâloasă baltă pe care o găseşte în preajmă.

Prin decembrie anul trecut Johannis I-ul von Tilişca proaspăt uns preşedinte deja prinsese un pic de voce şi după trei zile de pronunţat sunete a ieşit următorul text „Nu este bine să se mărească pensiile şi salariile că efortul nu este sustenabil şi cei care vor veni la anul (adică anul acesta) vor trebui să le taie”. Românului i-au intrat aceste vorbe pe o ureche şi i-a ieşit pe cealaltă fiindcă ferm convins că dacă-i promisese Ponta trebuie să i se dea indiferent cine-i la guvern. Cu toată împotrivirea lui Johannis I-ul von Tilişca guvernul Ponta a mărit pensiile, a dat înapoi cei 5,5% luaţi ilegal din pensie de prădătorul guvern PDL, a mărit salariile bugetarilor, a redus TVA-ul la alimente la 5%, economia şi-a revenit devenind funcţională iar în vară crocodilul acesta prezidenţial a prins iar glas spunând lumii că el a făcut toate acestea. Normal că pentru a susţine asta după ce ai susţinut contrariul este o dovadă crasă de tupeu incalificabil şi măgărie cleioasă dar se pare că la Johannis I-ul von Tilişca a devenit un obicei şi obiceiul acesta este perfecţionat nemţeşte zi de zi până la cele mai înalte culmi.

Poate românii şi-l închipuiau pe individ ca pe tipul din reclama ceea pentru Banca Transilvania, un ins grăsun şi anost cu fustiţă, diademă pe frunte şi baghetă magică despre care se spunea că este un fel de Zân al României (Zân = masculinul de la zână) fiindcă poartă mereu cu el o ditamai ştampilă cu menţiunea „APROBAT”.

_reclama

Degeaba tragi nădejde bădiţă Vasile, bade Gheorghe, ori nene Nae asta nu se întâmplă şi nu se va întâmpla cu legile care le aştepţi pentru îmbunătăţirea traiului dumitale fiindcă Johannis I-ul von Tilişca a fost pus pe tronul Cotroceniului de străini şi fiţi siguri că va aproba doar ce primeşte de peste graniţă prin ordin expres ca să aprobe. De exemplu noul Cod fiscal care prevede micşorarea TVA-ului la 19%, micşorarea CAS-ului, înlesniri fiscale pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi multe alte măsuri aşteptate cu bucurie de marea masă a poporului român cum a ajuns la Cotroceni a murit ca scroafa-n păpuşoi. Credeai că mâine vei vedea codul promulgat nu-i aşa?

Imediat cum l-a primit pentru promulgare mârlanul cel cu ştampila „APROBAT” a sărit în sus ca ars şi după obicei  a dat cu paltonul de perete strigând în nemţeasca lui de baltă că nu se pot face asemenea lucruri pentru un popor care de abia cu mari eforturi fusese învăţat de guvernarea PDL să trăiască prost, la limita de jos al subzistenţei, doar de azi pe mâine şi deodată să i se dea o gură de aer pentru a o duce şi el puţin mai bine. Spune că asemenea măsuri sunt „populiste” dar chestia este redusă la modul jigodios la un concept ambiguu, adică se trece sub tăcere că doar promisiunile fără acoperire făcute poporului aşa cum le face Mârlănia Sa când mai capătă dezlegare la cuvinte pot fi catalogate drept „populism” iar măsurile care se aplică efectiv pentru bunăstarea poporului nu se pot include în conceptul acesta apărut ca un mucegai, ca o dejecţie ordinară la masa celor bogaţi şi insensibili la suferinţa poporului.

Aproape zilnic se aude la televizor hâr-hâr-ul Alinei Gorghiu alături de cuvintele rostogolite ca nişte bolovani diformi de unul care are prea multă limbă de te miri cum de-i mai încape-n gură şi care cică se vrea prim-ministru în locul lui Ponta. Unii bănuiau că Predoiu are nişte prune în gură dar vă spun eu că nu-i aşa, e doar limba lui proprietate personală care atent cultivată a crescut cel puţin cât limba boului din curtea lui Johannis I-ul von Tilişca. Au mai existat cazuri când ardeleni ajunşi în fruntea ţării şi-au pus miniştri dintre cei pe care-i avea prin curte. Ne-o spune clar Păstorel Teodoreanu într-o epigramă: „Caligula imperator/ Şi-a făcut calul senator/ Petru Groza mai sinistru/ Şi-a făcut boul ministru./ umoristul căutând să surprindă în patru versuri faptul că Petru Groza l-a numit pe Romulus Zăroni fostul său vătaf de la moşie în postul de ministru al agriculturii. Dar fiţi siguri că şi scena politică actuală îşi are Zăronii săi.

Aşa că popor român ia-ţi adio de la TVA de 19%, CAS mai mic, măriri de pensii şi salarii, fiindcă a intrat pe fir Johannis I-ul von Tilişca care ţine cu dinţii s-o ducem dacă nu prost, măcar foarte prost.

Fiindcă aşa vor leprele străine de peste graniţă!

Un gând despre „Joiannis I-ul von Tilişca iese la rampă

  1. Împiedecarea unor măsuri care ar permite bietului român sărac să cumpere mai multe lucruri necesare existenței diurne este un act sinistru. Șacalii capitalului mondial, prin sluga lor de la București, au apăsat pe pedală.De ce or fi dorind colonialiștii ascunși sub masca de sprijinitori ai finanțelor românești să ne țină în sărăcie? Probabil pentru a ne putea duce de zgardă ca pe un cățeluș flămând!

Comentariile sunt închise.