Prin ţara lui Bulă şi Alinuţa

Pamflet 037

Mi-a atras mie atenţia o anumită persoană ajunsă într-un post înalt în politica românească. O femeie aproximativ simpăticuţă, ochelaristă convinsă, mare proprietară a literei R pe care o rostogoleşte în gură cu o plăcere nemaipomenită de parcă ar rostogoli nenumărate pietricele ajunse întâmplător acolo. Aşa este, aţi ghicit, este vorba de Alina Gorrrrrrghiu actuala preşedintă a partidului fondat de alde Brătianu. Curios cum sunt din fire am vrut să aflu mai multe despre ea, eventual de când era copil, pentru a vedea dacă de mică a avut aplicare politică. Am scris deci pe Google: „alinuţa” fiindcă era normal să fie numită aşa când era mai mică şi deodată s-a umplut pagina web cu date despre Alinuţa, date care m-au lăsat paf! fiindcă toate erau bancuri. Da domnilor, bancuri cu Alinuţa. Faceţi şi dumneavoastră aceasta şi Google vă va lămuri cam ce făcea Alinuţa înainte de a deveni Alina preşedinta.

_guma

Deci pentru mine a devenit clar de ce Alina Gorrrrrrrghiu se poartă şi vorbeşte ca un personaj de banc, fiindcă de acolo provine. Halal PNL, văd că vă ţineţi acum în continuare de bancuri, că de epigrame se ţine de o sută de ani Quintus, printre care cel mai hazos ar fi că vreţi să conduceţi ţara cu Alinuţa în frunte. Mai lipsea ca să-l aveţi printre personajele de top pe Bulă, cel mai reprezentativ personaj din perioada ceauşistă, personaj pe care cică l-au împuşcat militarii la Târgovişte odată cu soţii Ceauşescu. Aşa este, l-au împuşcat dar nu s-a avut în vedere reîncarnările personajului mai ales în indivizi suspuşi din punct de vedere politic. Asta se întâmplă mereu ca o subtilă răzbunare a stejarului de la Scorniceşti.

Nu mai departe decât anul trecut, dorul românilor de nemuritorul Bulă a făcut să aleagă într-un post cheie în stat pe un personaj în care se încarnase. Mai ales cei de peste hotare cu dorul lor neostoit l-au vrut neapărat pe noul Bulă în fotoliul de prezident al României şi prezident l-a făcut. Consecvent şi el principiului lansat de Băsescu în 2004 ca după alegeri cel care pierde alegerile să fie trimis la tatăl lui Bulă, adică la Bulău şi noul Bulă încearcă s-l trimită la Bulău pe Ponta precum Băsescu pe Năstase.

Cu Bulă la conducere şi Bulău supraveghind de îndeaproape peisajul politic românesc nu este de mirare că treburile politice merg exact ca în ţara lui Bulă. Într-o asemenea ţară toate se fac la plesneală din partea preşedinţiei, iar poporul cu un surâs amar vede că promisiunea „lucrului bine făcut” nu a fost decât o gogoriţă căreia trebuie să-i suporte consecinţele.

Poate că mostra de „lucru bine făcut” aiurea din ţara lui Bulă şi tatăl său Bulău a ieşit în evidenţă ca uleiul deasupra apei odată cu necesitatea promulgării Codului fiscal şi a celui de Procedură fiscală, ambele extrem de necesare bunei funcţionări a statului român.

Bulă cel îngălat după ce s-a gândit vreo douăzeci de zile, că la el resorturile gândirii sunt înţepenite rău şi merg încet al dracului, a respirat adânc, şi-a luat avânt şi cu o forţă pe care doar un fizician ca el putea să o calculeze a făcut jart! cu mămăliga-n geam. A promulgat, ce credeţi? Codul fiscal? Ehei, aşa ar fi gândit o minte sănătoasă, nu aţi ghicit. Asta ar fi fost normal într-o ţară normală dar aici e ţara lui Bulă şi a lui Bulău, ce aţi şi uitat deja? În ţara lui Bulă, căruţa se pune înaintea cailor, cuiele se bat în pereţi cu floarea înainte iar codurile de procedură se promulgă şi intră în vigoare înaintea codurilor de bază care stabilesc domeniile în care vor acţiona procedurile. Deci a fost promulgat Codul de procedură fiscală.

Este halucinant dar aşa este. Închipuiţi-vă că înaintea codului Penal în care se prevede care sunt infracţiunile, cine sunt consideraţi infractori, pedeapsa primită pentru fapta comisă, ar fi promulgat şi intrat în vigoare Codul de procedură penală care spune cum sunt arestaţi şi judecaţi infractorii! Deci ne-ar spune cum să fie arestaţi judecaţi, dar nu am şti care sunt infractorii! Deci, care infractori? Nu numai că ar fi ciudat ci de-a dreptul prostesc un asemenea curs al intrării în vigoare a legilor şi în cazul acesta ar putea fi luate în considerare două alternative, ori e tâmpenie crasă, ori este rea voinţă şi în mod deliberat se pun beţe în roate înfăptuirii unor reglementări necesare bunului mers al societăţii.

Tot aşa şi în domeniul fiscalităţii, Codul fiscal stabileşte taxele, cuantumul, cine le plăteşte iar codul de procedură cum se colectează aceste taxe. Deci Bulă al nostru a promulgat cum se colectează taxele înainte de a se stabili care sunt aceste taxe. Bravo Bulă! Mai ai cumva şi alţi fraţi care acţionează aşa.

Ştiu, ştiu ce ai să spui, că Bulă este unic pe lumea aceasta. Norocul nostru!

Un gând despre „Prin ţara lui Bulă şi Alinuţa

  1. Femeia asta Alinuța a fost născută de o cobră! E clar că nici un bărbat nu poate lua lângă dânsul așa o șerpoaică! Orice cuvânt scos pe gură este o invectivă! Consider că a fost tratată cu îngăduință în pamflet. Poate ar mai merita un supliment…

Comentariile sunt închise.