Herodot este de vină!

Pamflet 043

Deci treaba este de acum clară. Chiar dacă şi-a tras cu mari cheltuieli externe un preşedinte neamţ sau, mă rog, măcar poreclit neamţ, România nu va fi admisă în spaţiul Shenghen nici anul acesta, nici la anul, nici la mulţi ani. De cum s-a dat sfoară, nu numai în ţară, ci şi în lume, despre acest lucru în privinţa acestui popor francofon cu acte în regulă şi european cu hărţi în regulă, ce demonstrează chiar şi europenilor că nu suntem de prin Asia, toţi românaşii noştri rămaşi ruşinos de căruţă, fiindcă Europa le arătase degetul mijlociu într-un fel anume, au început să arate şi ei, dar cu degetul arătător spre toate cele patru puncte cardinale vinovaţii. Şi au apărut chiar şi nume, ba că fostul chiriaş de la Cotroceni, consumatorul de spirtoase Băsescu, ba că ministrul de interne, ba că Ponta cel în capul căruia se cam sparg toate de o bucată de vreme, ba că guvernul şi ca să se completeze balamucul a apărut în fundal un cor de români cu cuţitul între dinţi care rânjesc aşa câineşte cântând în draci o mârâită intitulată: ţiganii sunt de vină.

În cazul acesta, în care ţara, scumpa şi prea puţin preţuita mea ţară este în grea suferinţă spuneţi şi dumneavoastră, cum să stau eu în expectativă şi să nu caut împreună cu ceilalţi, vinovaţii sau, mă rog, vinovatul, de acest lăboi pervers dat în plin peste figura noastră şi aşa bine turtită de alte lăboaie anterioare date de oricine a vrut din lumea aceasta fiindcă noi am fost un popor primitor ca întotdeauna. Am studiat o săptămână şi jumătate problema iar munca mea a fost încununată de succes.

Acum pot să spun cu toată responsabilitatea care mă caracterizează, că vinovat (observaţi, prezenţa singularului în acuzaţia mea) de toată această situaţie în care a ajuns ţara noastră, vizavi de spaţiul Schengen, este Herodot. Da, Herodot, ce vă miraţi atâta? Închide bă gura, că e încă vară şi intră musca. Este vorba despre acel istoric antic, de la care încă din şcoală, fiecare trebuie să fi auzit un citat celebru desprins din Istoriile lui în legătură cu strămoşii noştri traci şi ramura lor geto-dacii.

Pentru luare aminte (că uitarea este normal fiziologică) vi-l reproduc încă o dată. Iată ce spune Herodot în Cartea a IV-a a istoriilor sale, în paragraful 93 (citez şi eu acum de pe unde am găsit şi anume după ediţia de la Ed. Ştiinţifică, din 1961, traducerea fiind a Feliciei Vanţ Ştef): „Geţii (cărora romanii le vor spune daci n.n.) sunt cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci”. Mamăăă, superb le mai zice grecul acesta, ce frumos şi reconfortant pentru psihicul nostru făcut varză (varză de Bruxelles oare?)de occidentalii ăştia nenorociţi le spune în scrisul său anticul acesta simpatic despre înaintaşii noştri!

Dar românii curioşi din fire nu s-au oprit aici cu citirea Istoriei antice fiindcă urmează mai departe o serie e lucruri bune şi plăcute. Ia te uită numai ce spune el, drăguţul de Herodot, în Cartea a V-a paragraful 3: „După indieni, neamul tracilor este cel mai mare; dacă ar avea o singură conducere şi ar fi uniţi în cuget, ei ar fi, după părerea mea, de neînfrânt”. Oho, păzea popoare antice, noi suntem cei mai mari, cei mai tari, cei mai, cei mai…

Din păcate aici se termină jumătatea care se citează prin cărţile noastre de regulă spre a ne auto-flata. Şi se pare că românii până aici citesc din Istorii fiindcă pe majoritatea „cititul îi adoarme” vorba unui celebru cioban miliardar de pe mioriticele meleaguri, cioban semianalfabet dar care priponit la puşcărie a devenit deodată genial şi s-a apucat de scris cărţi pe care deocamdată nu le-a citit nici el.

Dar occidentalii ăştia nemernici cu blândul popor român sunt mari scormonitori şi fiindcă ei adorm mult mai greu la citit au continuat ca să vadă ce scrie istoricul de acum 2500 de ani mai jos: „Dar unirea lor e cu neputinţă şi nu-i chip să se înfăptuiască, de aceea sunt ei slabi”.

Aoleu, naţi-o bună că ţi-am frânt-o! Vedeţi cum bate pârdalnicul de Herodot, din secolul 5 î.Cr., până în ziua de azi? Ne-a înfipt rapid vreo câteva cuie în tălpi.

Şi staţi aşa demnilor urmaşi de daci, fiindcă n-aţi auzit încă toată cealaltă „jumătate”. În paragraful 6 al Cărţii a V-a, zice aşa, (să am pardon pentru urechile mai simandicoase ale unor patrioţi de paradă): „La ei, la traci, trândăvia este un lucru foarte ales, în vreme ce munca câmpului e îndeletnicirea cea mai umilitoare; a trăi de pe urma jafului este pentru ei cel mai frumos fel de viaţă”. Nu prea ne mai place, nu-i aşa? Şi dacă mai citim, tot în paragraful 6 din Cartea a V-a, că: „La traci există următoarea rânduială: îşi vând copiii pentru a fi duşi peste hotare”. Na, că după ce ne-a ridicat la început în slavă, până la baierele cerului ne-a buşit de ne-am dat duhul pentru câteva multe milenii întregi şi jumătate.

Iată cum, din marele lăudător al străbunilor, Herodot devine primul denigrator al neamului nostru şi al evoluţiei noastre demne de veacuri dinspre of, direct spre aoleu şi văleleu. Acum ca băiat deştept ce m-a făcut mama de mă cunosc chiar şi vecinii în acest fel stau şi mă gândesc: oare în slujba căror agenturi străine o fi lucrat sus-zisul Herodot?

Fiţi convinşi că n-o să se afle vreodată fiindcă dosarul lui Herodot s-a pierdut fără nici o urmă, fiind cică în acelaşi fişet cu dosarul de colaborator a Securităţii, al unui oarecare căpitan de marină, mare amator de băuturi tari, ajuns în mileniul III şef suprem al statului puilor de daci. Unii spun că individul cotrocenist a ajuns mare bulibaşă având în vedere legăturile lui cu clanurile ţigăneşti, începând cu Bercea Mondialu. Dar asta nu mai contează.

 _herodot

 Cert este că francezii şi germanii în special, l-au citit cu sârg pe Herodot şi fugitiv au luat notiţe despre neamul nostru şi din scrierile altor antici cum ar fi Hecateu (sec.VI î.Ch.),Tucidide, Ptolemeu, Diodorus Siculus, Trogus Pompeius, Strabon şi chiar Cezar care între două incursiuni împotriva Galiei nesupuse a scris câte ceva şi despre daci.

Şi vai! fiecare au avut câte o piatră de aruncat împotriva acestui popor „gâlcevitor, care bea vinul ca pe apă şi pe care niciodată nu poţi pune bază în cadrul unei alianţe de orice fel”. Dumnezeule oare aşa suntem? Şi chiar de-am fi, de ce să fim daţi în vileag.

Deci fraţi români, uniţi în cuget şi-n simţiri şo! pe Herodot, el este vinovatul!

Un gând despre „Herodot este de vină!

  1. Nu citisem sau nu aflasem despre referirile lui Herodot negative la adresa dacilor. Dacă așa erau s-ar putea să le fi moștenit și câteva trăsături de nedorit! Dar apucăturile colonialiste ale occidentalilor, turcilor, rușilor da la cine se vor fi tras? Concluzie: noi (foștii daci) și restul Europei – egalitate!

Comentariile sunt închise.