Cum să scapi de grăsimea tip Ponta

Pamflet 049

Ce reconfortant pentru noi este faptul că nu avem numai preşedinte în capul ţării, adică doar un ciudat singuratic sprijinit în bastonul de preşedinte (oare îl foloseşte tot pe cel a lui Ceauşescu?) precum ciobanul pe culmea dealului mârâind într-o nemţească de baltă o doină mustind de dor de ducă spre alte meleaguri (neapărat cu consoarta din dotare) unde să rumege în linişte gânduri măreţe păscute în prealabil de Dan Mihalache. Adică de consilierul lui care-i ţine locul cu succes şi paşte silitor tot ce creşte pe păşunea politicii româneşti. Da stimabililor norocul ne-a pălit necruţător fiindcă avem pe lângă preşedinte, căţeii şi dulăii vorbitori ai acestuia pe care-i hrăneşte cu lefuri grase, pet-uri care hămăiesc la comandă fiecare pe tonul său la persoana indicată doar prin semne de dulăul cel mare care nu numai că este preferatul stăpânului, ci din ce în ce mai mult tinde să ia locul stăpânului bazându-se pe faptul că el are un ham-ham mai puternic şi îl latră coerent nu un ham! acum şi celălalt ham! peste o jumătate de oră cum face prezidentul ales.

Se observă din ce în ce mai mult că odată cu schimbarea preşedintelui la Cotroceni s-a schimbat şi fişa postului pentru consilieri care acum fac exact ce le trăsneşte prin cap dar la modul organizat, nemţeşte, sosind la stat degeaba exact la timp şi plecând organizat fără să rupă uşa la ora şi minutul prevăzut în programul afişat la loc vizibil şi semnat Dan Mihalache (preşedinte fără portofoliu dar cu drepturi depline).

Dacă ceilalţi consilieri doar dracul mai ştie cu se ocupă în şandramaua ceea numită îndeobşte Cotroceni, de Mihalache avem ştiri în fiecare zi şi el ne luminează, prin presă desigur ca orice mare mahăr din zilele noastre, cam cum va decurge politica românească în continuare. Nu-i aşa că dumneavoastră v-aţi cam supărat că Johannis I-ul von Tilişca nu a explicat de ce a dat cu copita în Codul Fiscal respingându-l? Nu-i nimic, vine acum adevăratul preşedinte al României Dan Mihalache şi explică dumnealui cum vor decurge lucrurile în continuare. Explică nu la vecinii săi de palier, ci la o ţară întreagă pin intermediul Antenei 3. Să-l ascultăm:

Dan Mihalache: Dacă legiuitorul, parlamentul, forţele politice constată că, la un moment dat, rămân pe această formulă foarte bine, vor rămâne pe această formulă, preşedintele nu mai are ce să facă, nu va sesiza Codul la Curtea Constituţională…

Realizator: Curtea îi mai rămâne, într-adevăr.

Dan Mihalache: Nu. Nu e cazul în această situaţie, dar poate că se răzgândesc şi eu vă spun că, în momentul în care va deveni… şi cred că, şi dacă se răzgândesc şi dacă nu se răzgândesc, acest lucru poate să intre, e fezabil ca acest Cod să intre în vigoare la 1 septembrie, cum îşi doreşte guvernul.”

Cam asta este gândirea lejer năclăită a preşedintelui numărul 1 sugerată şi susţinută de preşedintele numărul 2 exact ca în scheciul acela în care un personaj spunea: „Am auzit că guvernul o să ne dea ceva, dacă ne dă, ne dă, dacă nu ne dă, nu ne dă, dar eu zic totuşi că e mai bine să ne dea ceva”.

Şi spune dumneata cum să nu te apuce jalea când vezi asemenea gândire de consilier care dacă îl pui alături de un consilier din vechea administraţie prezidenţială poţi face imediat diferenţa prin seriozitatea cu care acei consilieri ai marelui beţivan naţional tratau problemele ţării acesteia. Revăd de exemplu cum a fost luată în discuţie şi găsită rezolvarea unei probleme acute în perioada PDL când fuseseră ciuntite salariile cu până la 40% iar o mare parte din populaţie întâmpinau mari probleme la procurarea hranei.

La vremea ceea un consilier pe probleme de alimentaţie de la Cotroceni a scris un interesant articol în care susţinea o idee curat revoluţionară pentru România dar perfect fezabilă pentru un popor ajuns în stare de sărăcie cruntă. El, cu o gândire de adevărat savant, în adâncimile peşterii  gândirii sale a găsit că o soluţie eficientă pentru români ar fi consumul intens de proteine indicând şi căile de procurare a acestora în articolul: „Insectele, o sursă minunată de proteine”. Şi ca să nu pare prea stridentă ideea ne-o prezenta ca pe o metodă sigură de slăbire fără să se facă cheltuieli.

Încă de la începutul articolului se declara împotriva ruşilor, sau mai precis împotriva tancurilor ruseşti care aveau şi pe atunci ca şi acum neruşinarea să se asemene cu unii români care se îndoapă în neștire cu pâine, cartofi, fasole, margarină, unt, ouă, mici, cârnaţi, bere și anunţă că indivizii cei ajunşi în starea aceasta nu au decât să urmeze dietele puse la punct la nivel guvernamental, diete prescrise în primul rând pentru oamenii săraci, sau pensionarii cu pensii mici.

Aceştia sunt îndemnaţi să nu mai viseze chiar şi noaptea la o bucată de carne de vită prăjită, o fleică rumenă, un grătar de pui înecat în mujdei sau la un peşte cât o fi el de mic şi sfrijit pentru care să stea cu coada-n baltă o noapte întreagă. Şi dă soluţia! Simplă şi eficentă ca oul lui Columb.

Bucuraţi-vă români, acel dom’ consilier a gândit, calea a fost găsită, grăsimea nu va mai fi un coşmar pentru nimeni! Insectele sunt o sursă ideală de elemente nutritive esențiale, foarte sănătoase, de care puteți profita din plin oricând şi oriunde. Savanţii noştri de la Cotroceni au descoperit că lăcustele au aceeași valoare nutritivă ca și carnea de vacă, dar cu mult mai puțină grăsime(!!!); omizile conțin până la 28% proteine (oho!); unii gândaci de bucătărie au de patru ori mai mult fier decât carnea de vită (dumnezeule, numai ca să vezi!), iar unele specii de furnici sunt alcătuite din 60% proteine, iar restul e doar furnică sadea minus respectivele proteine.

Deci, în virtutea recomandărilor consilierilor prezidenţiali, de comun şi perfect acord cu recomandările FMI, Banca Mondială şi organismele UE, stimaţi români nu uitaţi că şi în zilele noastre sub domnia lui Johannis I-ul von Tilişca puteţi savura o fripturică de omiduţe crocante la o salată de iarbă proaspătă, adunată cu multă grijă şi dor din fața blocului, iarbă bine spălată cu Dero, neapărat marca Bonux, care potrivit reclamei are cele mai grozave arome, aceste alimente fiind perfecte pentru subzistenţă pe vreme de criză tip Băsescu sau o dietă de slăbit pe vreme de îngrăşare tip Ponta care în imensa-i „prostie” a dat înapoi poporului tot ce le furase PDL-ul vopsit acum PNL. Desigur pentru cei care nu au obezitate morbidă şi cât de cât mai pot alerga, este bine să aleagă slăbirea pe bază de gândaci, pentru că fac și destul sport, în timp ce aleargă după ei prin bucătărie, prin debara sau pe la ghenă. Asta a spus atunci reprezentantul preşedinţiei şi nu se ştie câţi au urmat calea.

Dumneavoastră ce dietă aţi alege, fiindcă eu am ales deja o altfel de dietă, dar nu vă spun acum că este vorba de gaura covrigului consumat doar seara cu miros picant de supă din cotoare de varză şi întâi vreau să văd rezultatul după două, trei luni de dietă.

Deci nu uitaţi, dacă mai scap cu viaţă, păstrăm legătura!

Un gând despre „Cum să scapi de grăsimea tip Ponta

  1. Aseară Ponta a dat țării o explicație convingătoare. Va ține cu poporul! Toate ham-urile opozanților și aspiranților la osul cel gras al guvernării au fost dezvelite de falsul interes pentru binele țării. Dar dacă politica înseamnă o cruce roșie pictată pe un tanc de culoare albă, e bine să contraatacăm. Grea sarcină v-ați asumat! Propaganda demascării răului are caracter patriotic și merită efortul.

Comentariile sunt închise.