Proprietar al unei găuri negre

Pamflet 055

Vai, ce puţină distracţie era pe timpul Împuşcatului la citirea reclamelor! Cei puţin mai „copţi” cred că vă amintiţi. Reclamele, ce-i drept, nu se prea foloseau, (mai mult reclamaţiile şi notele la Securitate), promoţii ioc, iar omul spunea mulţumesc de o mie de ori dacă găsea pe tejghea şi nu sub ea, ceea ce căuta. Dar a venit libertatea, de fapt voiam să scriu aşa cum doresc unii, Libertatea (cu L mare), dar m-a luat viteza pe dinainte şi am scris aşa cum o percep eu. Acum nu ai decât să te tolăneşti într-un fotoliu (rămas şi acela moştenire de la bunica) să porneşti televizorul sau să deschizi un ziar la întâmplare şi poţi începe distracţia. Iată de exemplu ce scrie aici: Promoţie la hârtie igienică Volare Deluxe Rainbow (rainbow = curcubeu). Ni se recomandă călduros ca s-o cumpărăm motivând că „este un produs complet nou, diferit de toate celelalte produse de pe piaţă şi este o hârtie igienică parfumată şi multicoloră, care aduce o nuanţă de veselie în baie”.

Privind cam cu fără un interes deosebit poza anexată, pot să confirm special pentru dumneavoastră că hârtia aceasta este total diferită de toate celelalte hârtii igienice, care nu sunt nici pe departe ca un curcubeu nici după folosire, că e multicoloră confirm, dar în baie nu prea mai văd cum să aducă o nuanţă de veselie, bucurie şi bună dispoziţie, fiindcă din câte ştiu eu, oamenii, pentru altceva se duc la toaletă, nici într-un caz pentru antren şi voie bună.

Mă tot întreb aşa, ca tot omul care uneori pleacă exact ca din puşcă la baie, cum dracu’, pardon de expresie, să te ştergi la fund cu un curcubeu? Nu, parol, acum vă întreb pe bune, cum să te ştergi cu curcubeul la fund? Oare ce occidental sictirit a ajuns pe cale ştiinţifică la concluzia că oamenii îşi doresc neapărat hârtie igienică tip curcubeu. Cred că era englez desigur, fiindcă doar englezilor le trec prin cap asemenea trăsnăi.

Ei, dacă unii-şi doresc să se şteargă la fund cu un curcubeu vesel şi multicolor, sunt sigur că vor apărea în viitor, tipi care-şi vor dori şi alte sortimente ca de exemplu: hârtie igienică cu îngeraşi, cu pisicuţe, cu căţeluşi, cu trandafiraşi fără ţepi, dar eu unul tare aş mai dori ca să se găsească, fie chiar şi fără preţuri de promoţie, hârtie igienică cu portrete de oameni politici foşti şi actuali cum ar fi Băsescu, Boc, Videanu, Berceanu, Olteanu, Johannis I-ul von Tilişca, Dan Mihalache, membri ai guvernului, Isărescu şi întreg Parlamentul României. Mamăăă, atunci ce veselie şi bună voie ar fi la baie!

Cred că pe hârtia de acest tip ar trebui să aibă locul de onoare mai marii din „seriosul” partid PNL cârpit bine pe la colţuri cu retehnologizaţii din defunctul PDL, partid atât de „serios” în privinţa Codului Fiscal despre care se tot vorbeşte în ultimele zile încât au uitat de mult ce vor. Vă amintiţi că PSD a propus reducerea TVA la 20% da la 1 septembrie 2015 iar ei de colo, nu 20 % ci 19% să fie, c-aşa vrea muşchiul lor liberal şi au votat frenetic cu amândouă mâinile ca să treacă aşa Codul Fiscal, dar după ce Mormăilă de la Cotroceni a trimis din nou Codul Fiscal la Parlament atrăgându-le atenţia că dacă vin la guvernare nu vor mai avea ce fura, aceiaşi oameni „serioşi” liberali sută la sută au început să dea din colţ în colţ, că vezi matale, e aşa, dar nu-i chiar aşa, 19% (pe care ei l-au propus) nu-i sustenabil şi trebuie să votăm din nou, că acum exact ca la oamenii cei mai „serioşi” din lume nu ne schimbăm ideile decât odată la două zile. Un pic mai des decât chiloţii!

Şi trage-i înainte cu sustenabilitatea pentru cei care înţeleg ce-i asta, iar celorlalţi, (cei cu capul din beton armat) li se spune că Ponta ar fi adus ţării un prejudiciu de 11.400 de euro (51.000 de lei) trecându-se încet, încet sub tăcere că una de alde Udrea, de exemplu, numai şpagă a luat dintr-un foc 9.000.000 (nouă milioane!!!) de euro.

Eu nu sunt în guvern aşa că nu-mi prea obosesc preţiosul meu cap căutând sursele din care să vină banii pentru ca totul să fie „sustenabil” şi poporul acesta amărât să simtă cât de cât că trăieşte, dar tot citind eu aşa în ziar iată că dau peste o ştie care l-ar fi făcut pe Johannis I-ul von Tilişca să se învineţească de ciudă, pe ministrul Finanţelor să facă de invidie cel mai scurt infarct din istorie, iar figura de zombi a lui Isărescu să prindă un pic de culoare, fiindcă iată că exista totuşi o taxă posibilă şi au ratat-o. O femeie din Spania, susţine că este proprietara soarelui, prezentând la cerere şi un act de proprietate înregistrat legal la notariat, în acest sens.

Femeia, susţine sus şi tare că are dreptul să ceară o taxă tuturor pământenilor. Este vorba de Angeles Duran din Salvaterra de Mino, care speculând o scăpare în legislaţia mondială, a devenit legal şi fără drept de contestaţie proprietara soarelui. În legislaţia lumii, s-a stipulat clar că nici o ţară nu poate deveni proprietara vreunei planete, sau altui corp ceresc din afara Pământului. Aceasta s-a legiferat când au început zborurile cosmice, ca nu cumva vreo ţară să se declare ca proprietară a unei planete, unde ar fi ajuns primii.

Dar, uite că există şi un dar cu schepsis, legea are o hibă, o hibă la care nu s-a gândit nimeni, nu spune nimic de persoanele particulare. Aşa că persoane particulare diligente au acţionat. Un american, s-a înscris la notariat ca proprietar a tuturor planetelor şi Lunii, ştii aşa la grămadă, să fie, să se găsească… Deştept băiat americanu’ dar şi cel mai deştept om are câte o scăpare. Îi „scăpase” din vedere soarele, aşa că doamna ceea spaniolă, a preluat iniţiativa şi şi-a înscris urgent proprietatea. Gândiţi-vă că Johannis I-ul von Tilişca ar fi avut ideea primul. Ar fi trecut soarele, pe persoană fizică la domnia sa alături de cele şase şapte case şi numai din impozitul de 16% ce l-ar fi plătit ţării (corect de data aceasta nu ca impozitul neplătit pe banii luaţi din meditaţii) oameni ne-ar fi făcut pe noi românii secole întregi.

Mă gândeam să trec şi eu pe la notariat, ca să mă înscriu ca proprietarul ferm al unei găuri negre. Numai că aceasta nu este situată în Univers, ci este situată din păcate în bugetul familiei mele şi de aceea, cred că nimeni nu-mi va contesta vreodată titlul de proprietar deplin al acestei găuri negre, pe vecie.

Aşa că, la naiba cu notarul!

_obama2

Reclame

Un gând despre „Proprietar al unei găuri negre

  1. Da, un subiect interesant cu un final reușit și o tratare de înaltă sarcastictitate.

Comentariile sunt închise.