Meserie veche, calcule noi

Pamflet 058

Declar cu mâna pe proiectul nenorocitului de Cod Fiscal aflat de atâta vreme în durerile facerii, că de azi, data cutare din calendarul creştin, mi-am pierdut orice încredere în clarviziunea guvernului român de a mai aduce în plus bani la buget, prin neluarea în calcul a unei valoroase dar ce zic eu, inestimabile avuţii naţionale, ale căror venituri, se pierd precum nisipul în găurile negre ale economiei paralele, sau cum ar zice dom’ zombi Mugur Isărescu, neimpozitate. Vă rog numai, ciuliţi urechile şi veţi auzi cum se şopteşte pe la colţuri, că veniturile în această ramură sunt extrem de consistente, dar aşa cum am spus, nu sunt luate în calcul la PIB, în procentajul dezvoltării ţării şi ceea ce este mai dureros nu sunt luate în seamă pentru impozitarea ceea teribilă de care ANAF-ul a promis că nici morţii nu scapă (iar eu îi cred pe cuvânt fiindcă românul când e s-o facă lată, o face foarte lată).

Dar dacă tot m-am luat aici de vorbă, staţi aşa niţel să vă explic, de unde mi-a venit mie această neîncredere, această îndoială ce poate arunca o pată asupra eficienţei guvernamentale ca să nu suspectaţi gratuit, că mă supăr precum văcarul pe sat, pe onorabilii strategi guvernamentali. Mai zilele trecute făcând ordine în debara mi-a căzut în mână o gazetă mai veche în care se vorbea că o tânără din Piteşti, (cu numai 23 de primăveri trecute pe cartea de identitate), prestatoare a meseriei despre care vreau să vă vorbesc, meserie care cică ar fi cea mai veche meserie din lume, se spune că a dat de bucluc. Bucluc mare şi de actualitate!

Primăria a declarat-o „în insolvenţă“, (adică în faliment personal), din cauza unor amenzi de aproape juma’ de miliard în bani vechi. Motivul: prostituţie (horibile dictu pentru o meserie aşa de serioasă şi mai ales bănoasă).

Deci dacă este bine instrumentat cazul, adică s-ar face creştineşte o „eşalonare” a datoriei, tot ce ar mai „produce” fătuca asta falimentară, multă vreme de-acum încolo, s-ar duce direct la coşniţele fără fund, mereu cu creştere negativă ale statului român. Ziceam şi eu aşa ca omul visător, dacă ar fi bine instrumentat cazul, adică dacă statul ar avea, în vreun fel, control asupra veniturilor fetei.

Dar fiindcă deocamdată se vede clar că n-are, fie că vrea, fie că nu vrea, fata lucrează în continuare la negru. Totuşi eu, gânditorul de după colţ, având mereu o viziune pozitivă asupra mersului treburilor publice în ţara asta, cred că s-ar putea face ceva, o chestie productivă care să aducă şi bani la buget şi să mai scadă procentul de şomeri la suta de locuitori.

În speţă, eu propun legislativului ca meseria ilegală a domnişoarei cu pricina, să nu fie niciodată legalizată ci să fie menţinută în starea aceasta, fiindcă doar aşa ar putea genera, (sau menţine), multe locuri de muncă.

amuzama

Păi, numai gândiţi-vă: un poliţai necesar s-o urmărească, un altul să o aresteze de câte ori prestează, (desigur numai în cazul în care nu prestează taman cu el), încă unul mai mintos (având mai multe clase elementare) care să scrie amenda, un contabil calificat cu licenţă de ASE care să ţină socoteala „intrări-ieşiri”, o casieră cu studii medii economice care îi taie chitanţă şi încasează suma, una să numere banii, angajarea la primărie a unui funcţionar special care-i să ţină la zi condicuţa de restanţe iar pentru dirijarea eficientă a celor mai de sus pentru postul de şefi la fiecare sector cred că s-ar găsi câte un loc, bine remunerat, în problema cu pricina pentru rudele politice, sau de sânge ale primarului, preşedintelui Consiliului Judeţean, ministrului de resort, diferiţi parlamentari interesaţi şi fără discuţie măcar o rudă de-a preşedintelui României.

În felul acesta, la modul cel mai democrat cu putinţă, mai mănâncă şi gura lor o pâine, în loc să îngroaşe turmele fenomenului infracţional şi evazionist, sau a persoanelor din şomaj, nu-i aşa?

Ştiu că unii dintre voi, care încă nu aţi ajuns la înaltul nivel politic introdus în ţara noastră la timpul său de defunctul partid PD-L (neagră fie-i amintirea în veci!), veţi sări în sus ca arşi la auzul unei asemenea propuneri, motivând că, pentru fraierii care plătesc impozitele şi taxele la zi, întreţinerea unui asemenea sistem birocratic, ar costa enorm pe fiecare plătitor cinstit, când numai recuperarea de către stat a acestei datorii ne va ustura mai ceva, decât am fi luat, cu toţii, vreo boală ruşinoasă de la „domnişoara” cu pricina, sau colegele ei de breaslă.

Că doar banii ăia, cu care ar fi plătiţi cei de mai sus, (ca şi demnitarii cei cu salarii triplate, parlamentarii şi toţi guleraţii statului, de altfel), doar ca s-o frece la rece, în loc să facă ceva cu adevărat util, nu tot de la noi vin…

Şi pentru ca unii politicieni „grei” ai ţării, să nu mai fie surprinşi (cum a fost şi este moda chiar şi acum), prin stenograme cu brăcinarii în vine, după vizitele de rigoare pe la diverse regine ale frumuseţii, convertite bine-mersi în curve cu condicuţă (carnet) de partid – de stânga, de dreapta, dedesubt sau deasupra, ce mai contează, deci să nu fie surprinşi în flagrant, vorba ceea, cu delictu-nţepenit în mână, doar de mila lor îmi calc pe inimă şi mai fac o propunere: legalizarea prostituţiei, care pe lângă multe avantaje (cum ar fi de exemplu întărirea relaţiilor conjugale), prin impozite şi taxe aceasta ar aduce un purcoi de parale la buget.

Da, legalizarea prostituţiei ar aduce la buget un total, de… staţi aşa ca să calculez: eNşpe mii de prostituate x 20 zile lucrătoare pe lună x 5 clienţi pe seară x 24% (TVA) = excedent la buget, mărirea PIB, salarizarea mărită, pensiile mărite, autostrăzi peste tot, joc şi voie bună pe meleagurile mioritice, asta numai din TVA, başca impozitul de 16%!

Deci iată cele două propuneri ale unui contribuabil onest aşa cum mă simt eu şi cum de altfel mă cunoaşteţi şi dumneavoastră. Dacă văd mişcându-se ceva în această problemă, este posibil ca neîncrederea mea în orice guvern român prezent sau viitor să se atenueze.

Dar până atunci…

Un gând despre „Meserie veche, calcule noi

  1. Propuneri de legalizare a prostituției au mai fost făcute chiar de unii parlamentari dar se opune biserica ortodoxă care își scoate studenții în stradă cu pancarde. Și care e morala și demnitatea persoanei dacă prostituția tot se practică ilegal? Iar beneficiile adesea le iau peștii și nu bietele prăpădite ale soartei! Imoral și ilegal este exploatarea unei surse inepuizabile care ar putea aduce venituri la buget, așa cum se întâmplă în Franța, unde marfa este expusă vizibil în vitrină. Dar propunerea unui formator de opinie ar putea fi luată în seamă la un momentdat de legislativ dacă opinia ar cuprinde masele…Să fim optimiști! Ce nu face omul pentru creșterea bugetului național!

Comentariile sunt închise.